Textielkaarten uit het buitenland

Een vakantiekaartje sturen wàs al wat in onbruik geraakt, en in deze zomer waarin velen niet naar het buitenland gingen is een vakantiekaart sturen (en ontvangen) nog wat zeldzamer geworden. Dus extra bijzonder dat ik deze zomer deze twee kaarten ontving!
De eerste is van een meelevende bloglezeres die in Zwitserland op vakantie was. Ze schrijft dat de afbeelding van een breiend meisje op een negentiende eeuws schilderij daar heel populair is.
De tweede kaart is van een meelevende bloglezeres die in Engeland woont. Haar kaart laat het borduurwerk van een meisje zien wat in 1762 werd voltooid.

We gaan of gingen graag naar het buitenland vanwege de bergen of de zee of de zon, maar als er gelegenheid is is het ook fijn om je wat te kunnen verdiepen in hoe het handwerk vroeger in dat land een grote rol heeft gespeeld. Op één van deze kaarten werd geschreven: “Ik denk dat je deze kaart wel mooi zult vinden.” Mijn reactie: jazeker! Nog veel mooier dan een standaard vakantiekaartje met een blauwe-lucht-foto. Hoewel die dus ook al zeldzaam zijn geworden.

Ik deel mijn ontvangen vakantie-groeten graag met jullie! Wie weet een stimulans om zelf ook naar zulke kaarten op zoek te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.