Textielkaarten (zijn ook leuk)

In het Rijksmuseum in Amsterdam is een grote tentoonstelling van schilderijen van Johannes Vermeer te zien. Niet eerder zijn er zòveel schilderijen van hem bijeen gebracht. De belangstelling voor deze tentoonstelling is zo groot dat korte tijd na het begin van de expositie er al geen tickets meer verkrijgbaar zijn. Jammer, daar kan ik dus niet heen. Ik het verleden heb ik best vaak geblogd over Vermeer. O.a. toen ik een keer de durf had om aan een suppoost te vragen of ik even een borduurwerk omhoog mocht houden voor een bijzondere foto. En een jaar later nam ik nog eens zo’n reproduktie-borduurwerk mee en plaatste dat tussen andere repro’s in de museumwinkel. Dat blogje noemde ik museumplezier.

En o!! nu vond ik ook mijn tweeduizendste blogje weer terug! Voor mijn zevenduizendste gaf ik een terugblik op mijn eerdere duizendtallen, maar bij 1000 en 2000 stond het niet in de titel vermeld dus ik dacht dat ik daar pas met 3000 mee was begonnen om dat te benoemen. Toch niet: bij 2000 had ik er een echt feestje van gemaakt! Ik weet nog hoe enorm veel plezier ik had om die foto van mij op een bijzondere tapisserie-plek te fotograferen!
En om er later achter te komen dat ook een bekende kunstenaar wel eens een borduurwerk bij mij bestelde….

Maar nu kan ik dus niet naar deze Vermeer-tentoonstelling. Nou niet erg hoor. Vorige week rommelde ik wat in mijn doos met textielkaarten, en kwam deze vier Vermeer-kaarten tegen. Textielkaarten zijn ook altijd wel leuk. Bijvoorbeeld deze twee nog: portretten van Eva Wittewael en Maria Trip. Ik heb nog veel meer kaarten maar in verband met ‘hoe ik blog’: ik wil eerst nog wat verder met de boeken.

En als jullie nog wat verder willen met ‘Vermeer’ of althans daar nog wat oude blogjes van mij over willen lezen: Als je de archief & zoeken-knop gebruikt rechtsboven, en dan ‘Vermeer’ intypt, dan krijg je al mijn blogjes te lezen die ik hierover schreef. Ook ergens het verhaal van hoe ik altijd al een zwak had voor die oude tapisserie-werken en daarom een geborduurd straatje jarenlang verstopte op zolder. Net zo lang tot het gezien mocht worden omdat deze dingen in de mode kwamen.

3 gedachten over “Textielkaarten (zijn ook leuk)”

  1. Wat jammer Margriet dat alle kaarten al op zijn, eigenlijk belachelijk voor zo`n grote tentoonstelling dat er dan zo weinig kaarten beschikbaar zijn, misschien wordt de tentoonstelling wel verlengd. Ik heb zelf het melkmeisje van Vermeer geborduurd, ik moet het alleen nog laten inlijsten. Als het schilderij weer terug hangt in het Mauritshuis ga ik eventjes kijken om wat voor lijst zij hebben gebruikt voor het inlijsten.

    1. Het is een keuze: òf over de koppen kunnen lopen, niets kunnen zien en iedereen teleurgesteld naar huis òf dat die toch vele gelukkigen rustig kunnen kijken zonder die ongekende drukte. Plus dat de klimaatbeheersing al die mensen ook maar aan moet kunnen. Ik heb geen kaartjes, maar ik weet wel wat ik liever heb. Gelukkig zijn er genoeg andere tentoonstellingen die het ook waard zijn te bezoeken; dat zijn misschien wat minder bekende kunstenaars maar daarom niet minder interessant.

  2. Een tip??????
    Het Vermeercentrum in Delft is zeker een bezoek waard.
    Alle schilderijen zien weliswaar als reproducties maar ze zijn prachtig.
    Bovendien is Delft zeker een bezienswaardig.Zeg het voort…….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.