Theetafeltje

‘Wit op wit borduren’ is een soort verzamelnaam voor diverse borduurtechnieken. En die technieken kunnen heel fijn met piepkleine steekjes worden uitgevoerd, of juist heel grof op grove stof. Sommige technieken zijn ontstaan in boeren-gemeenschappen, waarin bepaalde trends werden gevolgd om kleedjes voor het interieur te versieren. Ik vond zo’n grof kleedje en nam het mee op vakantie. De gestileerde bloem is een veelvoorkomend motief en harmonieert met de stevige ondergrond.

We kwamen terug van een lange wandeling en ik liet mijn voornemens varen om nog een keurig gestylde foto te maken van dit kleedje. Het enige wat ik wilde was thee met pepernoten. Een zakje wat ik van m’n dochter had gekregen en wat ik tot een mooi moment had bewaard. En dat was nu!

Het kleedje lag een paar dagen op een vakantie-tafeltje, voegde toe aan de sfeer, heeft nog veel meer decoratie-mogelijkheden maar het werd al schemerig en daarom blijft het bij deze foto. Thee met pepernoten en een kleedje na een lange wandeling, wat kun je dáár van genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013