Tien tijdschriften haken


De voorwoorden in deze oude tijdschriften zijn wervend en lovend:
“Nu wordt er weer gehaakt! Haken geeft niet alleen heel veel plezier, het ritmische hieraan doet ons goed en ontspant ons na onze dagelijkse beslommeringen. Aan de resultaten beleven we veel genoegen en door een goede behandeling kunnen deze tientallen jaren mee.” (Ella Creatief)
“Beste lezers, Gezelligheid in eigen huis is in. En wat is er nou geschikter om de knusheid te vergroten dan iets dat je met je eigen handen hebt gemaakt?” (Diana special Filethaken)
” U zult verbaasd staan van hun eenvoud en wat een vreugde deze motieven langzamerhand te zien groeien. Het is de charme van het kantwerk, uitgevoerd in haakwerk.” (Phildar Hobbyboek)
“Wilt u uw vriendin met een handgemaakt kleedje verrassen of zoekt u nog modellen waarmee u uw huis mooier kunt maken?” (Diana thuis Creatief)
“De handwerktrend neigt steeds meer naar decoratieve haakwerkjes voor een gezellige woninginrichting. Pakt u ook steeds vaker de haaknaald op? Dan komt die blad precies op het juiste moment voor u, want hierin staan niet minder dan 60 wonderschone filet-modellen en gehaakte kantjes. Ze zijn allemaal zeer nauwkeurig beschreven, zodat er niets mis kan gaan.” (Diana special Filet- en Kanthaken)

Bijna allemaal tijdschriften van 30 of 40 jaar oud. En die hebben nu geen enkel voorwoord meer nodig, want we weten het al: haken is weer heerlijk om te doen! In het midden van de foto hieronder legde ik een oude Ariadne, een tijds-beeld uit januari 1971. Lekker haken!

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geborduurd op linnen

Boeken over mode

Schilderijtje kippen

Etnische kleding en patronen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen