Tientallen lappen Randje per week (2)

Acht lappen randje per week

De vereniging “Merkwaardig” hield haar landelijke ontmoetingsdag in een gehuurd gebouw in het midden van het land (Nijkerk) en na binnenkomst kon je je “Randje per week” afgeven. Van te voren was in het verengingsblad gevraagd of de leden hun lappen wilden meenemen. Aan de lange wand van de grote zaal werden ze allemaal met spelden op de muur geprikt. Ik kon geen enkel moment vinden om ze van een afstandje te fotograferen, want er waren telkens wel vrouwen die ervoor stonden om ze te bewonderen. Dus omschrijf ik met woorden hoe het eruitzag: Indrukwekkend en ongelooflijk! Zòveel vrouwen hebben het afgelopen jaar plezier beleefd aan het initiatief van Simone en Annelies om een randje-per-week te borduren. Heel veel randenlappen zijn gemaakt in rood en blauw, maar er waren ook andere kleurencombinaties. Wat een bijzonder leuk idee om al die randen voor deze ene dag naast elkaar op te hangen!

Zeven lappen randje per week

Mijn lap hing er ook: derde van links. Het is nu wel goed te zien dat ik het mezelf nogal makkelijk heb gemaakt. Ik nam de afstand tussen de randjes ruim en ik borduurde op vrij grof borduurlinnen. Dan was ik gauwer klaar…..

Toch ook wel jammer dat ik niet die hèle wand van twintig meter heb kunnen fotograferen. Maar je kunt het je misschien een beetje voorstellen. En ook een deel van de achterwand van de zaal hing vol.

7 gedachten over “Tientallen lappen Randje per week (2)”

 1. Hallo Margriet,
  Net als jij ben ik enthousiast over de afgelopen dag! Voor mij was het de tweede keer dat ik bij een dag in Nijkerk aanwezig was. Ook ik vond het superleuk. Al het moois dat iedereen maakt, leuke ontmoetingen en een interessante lezing. Prachtig. Wat een geluk dat we zoveel plezier kunnen beleven aan borduren. En thuis nog nagenieten met de foto’s en de aankopen.
  Mijn randje staat als vierde van links op de bovenste foto. Wat ik dan weer leuk vond was om er zelf randen tussen te voegen en de jaargetijden bij te zetten. En natuurlijk het borduren met één draadje over één draadje.
  Ik zag je mooie horloge en begrijp nu ik je naam weet, de achtergrond. Jouw interessante blog staat nu bij mij favorieten, dus ik blijf je volgen.
  groeten,
  Gonda

 2. Wat leuk Gonda en Corrie dat jullie je randenlappen herkenden. Als jullie die foto ook per mail willen ontvangen, laat maar gerust weten dan stuur ik hem toe. Dat poesje herken je al van ver!

  Antwoord aan Mieke: Ik heb slechts twee mannen gezien. Een man deelde de kroketten uit en de andere maakte een promotiefilm voor de vereniging. Hij heeft mij ook nog geïnterviewd!

 3. Leuk die verwijzing onder aan een blogje…zo kom ik hier.
  Ik heb wel foto’s gemaakt van een grotere afstand…mét bewonderaars ervoor.
  Want dat was inderdaad onvermijdelijk.
  Maar wel heel leuk 🙂

  1. Mijn streven is om op m’n blog niet ongevraagd foto’s van andere mensen te publiceren.
   Leuk dat je hier via verwijzingen nog op dit blogje bent gekomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.