Tijdschriften 100 Ideeën

In 1976, toen er volop behoefte was aan nieuwe frisse handwerkmogelijkheden en toepassingen, was er een leuke verrassing: Elke maand een nieuw tijdschrift met 100 Ideeën! Het is een spruit van de Marie Claire familie, en heeft een duidelijke visie: mensen stimuleren om zèlf iets te maken. Het is altijd bijzonder als je ergens het eerste nummer van kunt vinden, en dat heb ik nu en dan wil ik er natuurlijk ook uit citeren:

“Inmiddels is de consumptiemaatschappij op hol geslagen. We worden overspoeld met eenheidsartikelen en plotseling roepen we STOP! Plotsteling vragen we ons af: kan het niet anders. Dat kan, en daarbij wil 100 Ideeën nou juist helpen. Een handleiding voor een nieuwer, leuker leven. Ideeën aandragen voor werken-met-de-hand in de meest uitgebreide zin van het woord. Terug naar de technieken en ambachten van vroeger, zonder overigens de hulpmiddelen van nu overboord te gooien. De handen verlengen met naald, penseel of hamer, en verbaasd genieten van het feit dat je van consument plotseling producent geworden bent.

En iedereen kan het, want minstens vijftig van de honderd ideeën zijn uit te voeren door mensen met twee linkerhanden en zonder groene duimen.
In 100 Ideeeën wordt ongecompliceerde zelfmaakmode helder uiteengezet en koken is er een koud kunstje. ’t Leert je hoe je met eenvoudige, bereikbare middelen op allerlei gebied optimale en verrassende effecten kunt bereiken.

Kortom, honderd inspirerende ideeën waarmee je meteen aan de slag zou willen gaan.”

1 gedachte over “Tijdschriften 100 Ideeën”

  1. I loved when my cousins visited from Holland and brought this magazine for us! I loved every page!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.