Tijdschriften Goed Handwerk

De Stichting Goed Handwerk bevorderde het handwerken en stelde daartoe ook patronen en materiaal beschikbaar, die afzonderlijk besteld konden worden. Elk patroon kreeg een nummer. Nummer 1 is het bekende Wandkleed “De maanden van het jaar”. Nummer 2 is een handtas. Nummer 3 een Kussen van Monica-handwerkstof. Nummer 6 waren patronen voor kerstkaarten, nr. 7 een Lopertje in Perzisch Ajour.

Een sprong naar 1967, toen was men inmiddels 200 patronen verder. Nummer 207 was een Theemutsovertrek, nummer 208 een kussen versierd met twee geborduurde poppen. Nummer 209 een Smockjurkje, 210 een Viltingcrustatie (voor het deksel van een ronde doos), nummer 211 een Speldenkussen, nummer 212 een Ophangband voor een dienblad, nummer 214 een Pianoloper in patchwork. Nummer 215 een dekje voor de kinderwagen, nummer 216 een short/jurkje, nummer 217 een Theemutsovertrek en nummer 218 een Raamversiering van filetdoorstopwerk.

Het zou leuk zijn om deze patronen nog eens allemaal in m’n shop te hebben, maar dat is vast niet haalbaar, want ik kom ze maar zelden tegen.
Misschien dan af en toe een werkstuk wat met behulp van deze patronen is gemaakt? Ook dat gebeurt me niet vaak. Eigenlijk alleen het Wandkleed met de maandtafereeltjes; daar heb ik al eerder over geschreven.

De Stichting Goed Handwerk gaf ook tijdschriften uit, en een paar oude uitgaven plaats ik in m’n shop. In de tijdschriften werd aandacht gegeven aan de nieuwe uitgaven, aan onbekende handwerktechnieken, en aan cursussen en het werk van textielkunstenaars. Het geeft een handwerkbeeld van de zestiger jaren.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Aangespoelde zeesterren

Tasje in weiland

Handwerkjes

Handwerkpakketjes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen