Tijdschriften Haakwereld

Honderden, nee duizenden! haakpatronen zijn er geweest in de eerste helft van de vorige eeuw. Ze werden afgedrukt in kranten en tijdschriften, zoals de tijdschriften van Beyers.
Een hele tijd later werd haken weer populair en werden die patronen verzameld door uitgevers die er prachtige tijdschriften en boekjes van maakten. In Nederland waren dat bijvoorbeeld de Durable-boekjes en in Duitsland Dekoratives Häkelen en Filethäkeln en Kunsthäkeln. De uitgevers waren Burda en 3 Suisses en ook een veel kleinere uitgevers deden mee, zoals series Sandra’s en Sabrina’s. Al die oude tijdschriften kon ik in m’n shop zetten en ook al waren ze soms wat verfrommeld, ze vonden toch gretig aftrek toen een nieuwe haakperiode zich aandiende.

Een jaar of vijf geleden zag opnieuw een uitgever hoe mooi die oude kleedjes èn ook die oude foto’s zijn, en bracht ze samen in het tijdschrift Haakwereld. Hiervan heb ik er vier en die plaats ik in m’n shop. Wat mij betreft zijn dit wel de mooiste haaktijdschriften die ik tot nu toe gezien heb.

Het leuke is ook dat door dit soort nieuw-uitgebrachte tijdschriften ook de oude kleedjes van vroeger weer in een nieuw licht komen te staan. Vroeger was het al gauw: “Ach, een oud kleedje, doe maar weg”. Maar door dit soort publicaties zijn we ook de oude kleedjes weer meer gaan waarderen: “Kijk toch eens hoe mooi gemaakt!”

2 reacties op “Tijdschriften Haakwereld”

    1. Hallo Harmke,
      Helaas voor jou zijn mijn exemplaren van dit tijdschrift Haakwereld uitverkocht.
      Hopelijk vind je ze nog eens ergens anders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013