Tijdschriften Hardanger

“Traum-modelle in Norwegischer Technik, die zum Nachsticken verführen”
“Die schönste Muster und besten Kreationen”
“Die aktuellste Sticktechnik in die schönste Modelle umgesetzt”
Meestal moet je die wervende taal niet al te serieus nemen, maar bij deze oude tijdschriften mag het wel.
En je hoeft je ook niet te laten afschrikken door het Duits, want dat zijn maar een paar zinnen. Het zijn vooral de foto’s die tot ‘Nachsticken verführen’. En die begrijpen we wel. En de werkschema’s op de grote bijlagen zijn ook makkelijk te begrijpen en taal-neutraal.

Er is een tijd geweest dat er gewoon niet genoeg Nederlandse Hardanger-tijdschriften verschenen om te voldoen aan de patronen-behoefte, en daarom zijn relatief veel Duitse tijdschriften ook in ons land verspreid. Nu dus dit stapeltje in m’n shop. Overigens las ik nog een leuke tip in één van deze tijdschriften: dat je de grote werkbladen gewoon kunt losknippen. Dat wist ik niet (maar ik heb deze techniek dan ook nog nooit zelf geprobeerd; ik vind het gewoon mooi om te zien).
Hieronder een voorbeeld van een Duitse en een Nederlandse Burda, en daarbij is te zien dat de werkbladen gewoon identiek zijn. Die werden voor de hele handwerkmarkt in west-Europa gedrukt en dan was het natuurlijk goedkoper om die werkbladen gewoon viertalig te drukken, in hoge oplage. En dan is gelijk op deze foto te zien hoe die Hardangerpatronen eruit zien (niet moeilijk dus, zelfs ik zou het zò eens kunnen proberen….)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.