Tijdschriften kindertruien

Vanaf vandaag zijn alle kinderen weer naar school! Misschien wel vol trots met een mooie zelfgebreide trui. Toen ik begon met wat tijdschriften in m’n shop zetten, kreeg ik een mailtje van een mevrouw die op zoek was naar de Ariadne Kinderkrant. Ik ging voor haar op zoek, en bleek het juiste nummer te hebben en daar was ze zò blij mee. Ze had die trui vroeger gebreid voor haar kind, en nu wilde ze hem voor haar kleinkind breien, maar ze was het patroon kwijt. Het enige wat ze nog wist was dat hij in een ‘Kinderkrant‘ had gestaan. Later kreeg ik een mailtje met foto van hoe de trui was geworden, en dat zijn natuurlijk leuke reacties.

Niet alleen de Ariadne, maar ook andere uitgevers van handwerktijdschriften brachten af en toe speciale nummers uit vol kindermode. Sandra, Phildar, Libelle, tijdschrift Kinderen en natuurlijk vooral de Burda. Ik bladerde dit stapeltje door en zou wel al die leuke truien willen laten zien, maar ik plaats ze toch maar weer ‘op de gok’ in m’n shop, vanuit de gedachte dat sommigen hier misschien nog speciaal naar op zoek zijn. Maar ik kan natuurlijk ook nog wel een beetje aanmoediging geven: in bijna al deze tijdschriften staan patronen van truien met ingebreide dieren. Een trui met een panda voorop? Een kind die daarmee naar school gaat is natuurlijk lekker actueel, en heeft die panda misschien deze zomer wel in het echt (in Nederland) gezien! In gedachten zie ik het tafereeltje al voor me: Juf vraagt: “En Linda, wat heb jìj een mooie panda op je trui, vertel eens, heb je die ook in het echt gezien?”

Weer naar school dus. Het kan ook andersom: niet de kinderen dragen dieren-truien, maar de dieren dragen schooltassen. Een leuk borduursel om ergens op te naaien. Hoef je het niet zelf te borduren, want zo’n beginnend seizoen is ook wel weer druk.

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Serious request: Breng ze weer samen

Aan het strand

Kerstmomenten

Borduurtijdschriften uit de negentiger jaren

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen