Tijdschriftjes kruissteek


Er moeten er tientallen, nee honderden van verschenen zijn: leuke kleine handzame tijdschriften met slechts 32 pagina’s en boordevol aantrekkelijke foto’s en patronen van borduurwerken. In de tijd dat deze tijdschriften verschenen werden er talloze toepassingen bedacht om borduurwerkjes in te verwerken: placemats, gordijnen, kleedjes, servetringen, schilderijtjes, tafellopers, kussens en vast nog wel wat meer. Zo’n zelfgeborduurde handwerk-toevoeging maakt je huis persoonlijk en voegt toe aan sfeer en luxe.

Opvallend is dat al deze tijdschriften hetzelfde formaat hebben (tussen A4 en A5 in) en dat ze een beetje op elkaar leken, ook al werden ze uitgegeven door verschillende uitgevers, zoals Burda, Sabrina of Creatief borduren. Ook viel me op dat er vrij hoge nummers in deze oudere tijdschriften zitten, zoals het 91e nummer van Sabrina. Burda werkte weer met andere nummeringen (al hun uitgaven beginnen met een E) maar aan de hoeveelheid is ook wel te merken dat ze heel wat van deze leuke tijdschriftjes hebben uitgegeven. Het was tijd voor weer eens een aanvulling in m’n shop en ook dáár is een conclusie uit te trekken: borduren verveelt nooit!

2 gedachten over “Tijdschriftjes kruissteek”

  1. Oh, elke week op de koopavond bij de Bruna kijken of er nog wat nieuws was… Daarbij kwam dat ze betaalbaar waren voor een student. Of wanneer ik in Duitsland was, nòg leuker, want daar hadden ze toch meer aanbod. Maar ik moet helaas vaststellen dat dat de laatste 25 jaar zelfs daar steeds minder is geworden. De lengte vh handwerkdeel van de tijdschriftenafdeling van de plaatselijke supermarkt bij mijn schoonfamilie is echt gedecimeerd, terwijl er altijd een heel grote keuze was. De oude Burda-titels zoals Anna zitten ook al jaren bij een andere uitgeverij. Maar gelukkig heb ik de boekjes nog liggen en anders ben jij er nog!

    1. Hallo Hennie,
      Wat een leuke aanvulling van mijn blogje, deze beschrijving dat het aanbod handwerktijdschriften in de loop der jaren minder werd. En jij hebt dus ook die hele ontwikkeling gevolgd, en nog mooie herinneringen aan die goed-gevulde schappen!
      Wat een leuk slot aan je reactie, dankje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.