Trend: Handwerk opbergen in projectbags

Uit het boekje Gamle Islandske motiver til Korssting borduurde ik lang geleden een mooie ster, die me aansprak. In deze Deense boekjes staan wel patronen maar niet in kleur, zodat het wat lastiger is om het juiste evenwicht te vinden. De contouren waren al gauw klaar (die liet ik hier in een blogje zien), en na het opvullen van de punten met roze besloot ik er een kader omheen te maken en alles op te vullen met wit. Daarna bleef het geval nog weer een aantal jaren liggen, netjes opgeborgen in een mooie zak. Niet zelfgemaakt, maar een souvenir uit een ver land.

Een tijdje geleden benoemde ik af en toe wat ’trends’ en maakte ik nog wat foto’s van de ster, die al zo lang in een borduurzak zat. De trend die ik wilde benoemen is: het gebruik van opbergzakken! Dat  wordt nu veel gedaan en is reuze handig.  Elk handwerk een eigen projectbag!

Nu is deze fijne projectbag eindelijk vrij gekomen voor iets anders: de ster is af! Ik vond de donkerbruine rand iets te abrubt geworden, en heb met zachte kleuren er een mooie vloeiende rand omheen gemaakt. IJslandse ster in zachtroze!
En een blogje om te illustreren dat ik zelf ook wel eens wat heb geborduurd uit die oude Deense boekjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.