Trendy haken en breien

Granny square dekentje

Wel eens geprobeerd een plaatje uit een boek na te doen? Ik wel, maar het valt niet mee. Ik probeerde een plaatje uit een boek met mooi-gefotografeerde haak- en brei-ideeën. Het mooie van oude handwerkboeken is dat ze zo duidelijk uitleg geven (dat hoor ik wel eens van mensen die een boek van me kopen). Maar het mooie van nieuwe handwerkboeken is dat ze vaak zo prachtig zijn gestyled. In de Trendy tassen en trendy assecoiresnieuwere handwerkboeken staan vaak prachtige foto’s. Zoals ook in de boeken van Jaroslava Dovcová. Zij is een fenomeen in de textielwereld en maakt aantrekkelijke boeken. Ze kleedt beroemdheden en creëert het imago van muzikanten en werkt samen met creatieve tijdschriften. Haar boeken zijn een plezier om door te bladeren omdat ze zo mooi gestyled zijn. Ik probeerde zo’n foto na te doen, want we kochten drie knalpaarse campanula’s en die vroegen om een foto voordat ze de grond in worden gezet. Ze harmoniëren goed met een oud dekentje van granny squares. In het boek “Trendy Accessoires zag ik ook zo’n dekentje als een watervalletje van een witte tuinstoel afdruipen en dat probeerde ik na te doen. Zoals gezegd: dat viel niet mee. Uiteindelijk legde ik mijn enige witte tuinstoel op de kant en maakte er deze foto van. Wat vinden jullie: ook aantrekkelijk? Het is de tijd om plantjes te kopen en de tuin te verwennen met kleur. En wie daarna ook nog zichzelf wil verwennen: de boeken van bovengenoemd Tjechische ontwerpster zijn een aanrader. Trendy Accessoires of Trendy Tassen vind je in m’n shop, maar er zijn elders nog meer boeken van deze modieuze creatieve auteur te koop.

Granny dekentje

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kleurrijke sjaal van gehaakte rondjes

Reprodukties Van Gogh en Vermeer

Kussens knopen met smyrna

Twee gehaakte zakjes

Comments

  1. Prachtige foto, ik bewonder je fotografie-kunst!!!
    Ik weet het, moet nodig het borduurblad bij je halen, even kijken wanneer het kan, je hoort nog van me.
    Fijn Pinksterweekend

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen