Trui in elkaar zetten

Al twee weken stoor ik mij eraan dat m’n lidcactus zo uitbundig roze bloeit, terwijl ik de kamer in rode kerstsfeer probeer te brengen. Die roze massa matcht gewoon niet. Ik zou die plant natuurlijk gewoon weg kunnen zetten, maar dat vind ik dan ook weer jammer, nadat hij een jaar z’n best heeft gedaan om in de bloei te komen. Nu heb ik een andere oplossing gevonden: In de buurt van die plant de roze trui van m’n dochter in elkaar zetten. Kennelijk had ze die trui een tijd geleden al gebreid, maar nog niet in elkaar gezet. Dat mag ik doen, en liefst voor kerst klaar.

Ik begin aan de klus. Best een leuk klusje, maar je moet er even voor gaan zitten. Zijnaden in elkaar zetten. Dat heb ik haar geleerd: telkens onder het verbindings-steekje steken en dan komen de v-steken onzichtbaar aan elkaar. Schoudernaden dichtnaaien. Heb ik haar ook geleerd: je maakt als het ware een nieuwe steek door de manier waarop je de twee kanten aan elkaar hecht. Mauwen inzetten: ietsje lastiger, maar als je weet wat je doen moet gaat het best. Ik heb het haar wel voorgedaan maar het is kennelijk toch makkelijker om te vragen of ik het doe.

Even overwoog ik om van al die technieken een foto te maken en te laten zien hoe onzichtbaar je die panden aan elkaar kan zetten. Doe ik toch maar niet; daar zijn andere websites voor.

Tenslotte steken opnemen om een halsboordje te breien: Ook even een weetje, en als je het weet is het niet onoverkomelijk. Ik deed het vanmorgen met de bedoeling om dat halsboordje te kunnen breien tijdens een zoom-meeting. Maar toen de steken eenmaal op de rondbreinaald stonden, kwam ik niet ver met breien. Want dat kan ìk dan weer niet (en m’n dochter wel): breien tijdens een scherm-vergadering! Pff, veel te inspannend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.