Tulpen in het bos

Quiltjes Tulips en Roman Stripes in bos

Ik had afgesproken om vanmorgen bij een vriendin koffie te drinken. Ik had haar al een tijdje niet meer gesproken en verheugde me erop om nu wat bij te praten. Op het laatste moment belden we nog even met elkaar: “Zullen we samen een wandeling maken in plaats van binnen te blijven? Dan neem ik de koffie wel mee in een thermoskan.” Daar had zij ook wel zin in dus we spraken af op een parkeerplaats van een groot wandelgebied. Ik was er eerder dan zij en dat kwam goed uit. Dan kon ik nog net even een paar quiltjes fotograferen. Maandag bedacht ik dat ik de hele week over tulpen wilde bloggen, en toen had ik dit quiltje al in gedachten. Ik maakte het meer dan tien jaar geleden, toen ik net een nieuwe naaimachine had gekocht. Bij die aankoop hoorde ook een lesje “Paperpiecing” en daar kwam dit patroontje vandaan. Ik was erg enthousiast over alle mogelijkheden Interieur met voorjaarsbloemen op tafeldie zich nu aandienden (zowel met de naaimachine als met de patroontjes) en ging ijverig aan de slag. Vooral het patroontje Roman Stripes bood veel mogelijkheden en ik maakte verschillende quiltjes die ik zo bont mogelijk probeerde te maken. Na deze foto kwam m’n vriendin de parkeerplaats oprijden en begonnen we samen aan een lange bijpraatwandeling. Wat heerlijk om dat zo eens te doen! En zo heb ik (hoewel wat later op de dag dan gebruikelijk) tòch een recente foto voor dit blogje! Want die andere foto (op Foto van de Dag) is al van meer dan tien jaar geleden! Wat gezellig zag m’n huis er toen uit met al die bloemen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tentoonstelling Quilts met thema: Kringloop

Twee kussentjes tussen margrieten

Sint Margriet

Na het bessen plukken

Fair trade quilt over hek in Groningen

Quits in het Groningerland


Terug naar blog om daar verder te lezen