Tulpenrandje op kleedje

In het boek Geschenken in kruissteek zag ik een foto van een kleedje met een tulpenrandje. Dat wilde ik namaken! Ik koos een lapje stof met ongeveer dezelfde kleur en fijnheid, bepaalde de plek van de tulpjes en toen was het borduren niet veel werk meer.

Maar daarna duurde het nog even voordat ik het op mijn blog kon laten zien. Jullie denken misschien: dat doet ze wel even? Komt nog best wat bij kijken hoor!
Eerst wachten tot ik rode tulpen had staan. Volgens het voorbeeld op de foto moesten twee tulpen nog redelijk dicht zijn, en drie al zover open dat ze begonnen te fladderen. Dat stadium heb ik maar niet afgewacht want tulpen hebben hun eigen bloeiwijze en de mijne bleven zo.

Toen een bordje en een ondergrond zoeken in de juiste kleur. Dat lukte met wat moeite. De stof is een strook grove aida en nu ik deze heb gevonden heb ik gelijk weer zin om dáár ook wat tulpjes op uit te proberen. Zo is er altijd wat te nieuws te verzinnen, maar het geeft ook voldoening als er iets is afgekomen.

Dus voilà: mijn kleine tulpen-loper! Misschien inspireert het iemand om ook een rijtje simpele tulpjes te borduren op een lapje. Het is niet veel werk, maar geeft wel veel resultaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013