Tulpverlangen

Tè vroeg tulpen kopen kun je net zo goed laten, want ze gaan meestal toch niet open. Maar ik wilde het toch weer eens proberen, want ze riepen zo hard in de winkel. Nu hadden ze een weekje op een vaas gestaan en riepen ze wat anders: gooi ons nu maar weg. Dus eigenlijk kun je met de eerst bloemetjes uit de tuin meer plezier beleven (zie blogje van gister).

M’n voorraad bedankkaartjes was bijna op en nu kon ik gelukkig weer nieuw karton bijkopen en kaartjes van maken. Dat is altijd een leuk werkje. Als eerste maakte ik een serie roze kaartjes, want misschien hebben anderen ook wel dat roze-tulpverlangen en dan is het leuk als er een roze kaartje bij je pakje zit. Maar je kunt natuurlijk ook altijd wat tulpen borduren! Ik heb wel eens de gedachte gehad om handwerkjes te sparen met geborduurde tulpen en dan te genieten van de grote diversiteit waarmee deze bloem is weergegeven. Ook in gestileerde vorm is ze mooi! Dit randje maakte ik vroeger al eens. Ik borduurde met breikatoen voor een extra dik effect. Tulpverlangen is al eeuwenlang een gerespecteerd verlangen, en vooral op 31 januari voelbaar….

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Op de heuvelrug

Boerderijdieren borduren

Borduren voor pasen

Tasjes, blauw met een klein accentje geel

Comments

 1. Daar heb ik ook last van :), tulpverlangen! Narcisverlangen ook, trouwens, haha. Maar inderdaad: ik koop ze nog niet, want voor mijn gevoel is dat nog te vroeg, ook al staan ze overal te koop. Maar de lente komt iedere dag een beetje dichterbij, hoera! En ja, februari is al bijna maart 😉
  Lente-achtige foto met al dat roze, leuk, hoor!
  Hartelijke groeten van Digna

  • Margriet Hof zegt:

   Hoi Digna, ik was vandaag op een studiedag waar ook onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu ter sprake kwam. Dus ook uit oogpunt van belasting voor het milieu moeten we eigenlijk minderen met dingen kopen die uit kassen komen. Liever straks weer tulpen ‘uit de volle grond’.
   Hartelijke groet terug!

 2. Hoi Margriet, oeps, heb ik vorige week van die leuke tulpjes cadeau gegeven, had ik beter niet kunnen doen volgens jouw ervaring, nou ja, het zag er prachtig uit! Oh, vind jij die tulpenpatroontjes ook zo leuk. Zodra ik een tulpenpatroontje tegen kom gaat het in een mapje.

  • Margriet Hof zegt:

   Hoi Maria, die ‘oeps’ heb ik ook hoor! Want ik had ook al twee bossen tulpen kado gegeven en daarna kocht ik ze voor mezelf en kwam er toen achter dat het gewoon nog te vroeg is. Ze komen dan niet mooi uit.
   Leuk dat jij ook een tulpenpatroontjes-spaarder bent! Er zijn zòveel mooie tulpenpatronen! Leuk om af en toe weer in je eigen voorraad te kijken!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen