Twee boeken met letters om te borduren

Twee boeken met letters om te borduren

Een paar dagen geleden had ik een boekentafel tijdens een borduurmiddag. Er kwam iemand naar me toe die haar randenlap aan me liet zien. Ze vroeg of ik een patronenboek had met letters, want ze wilde graag op haar randenlap ook nog wat tekst borduren. Ik liet haar het boek “Merklapmotieven” van A. Meulenbelt zien en dat kocht  ze. Ik was blij dat ik haar dat boek kon verkopen want ik zag dat ze het in zich had om verder te komen met borduren. Ze had me verteld dat ze door de randjes het borduren had leren kennen, en nu wilde ze graag meer leren. Dan is mijns inziens het klassieke boek van Meulenbelt het perfecte boek want daar staat zòveel in! Zo’n beetje alle motieven die ooit op merklappen zijn aangetroffen staan erin, maar ook heel veel alfabetten in verschillende lettertypen.

Ik had thuis nòg een boek waar veel alfabetten en letters in staan. Dat had ik niet Pagina-uit-letterborduurboek3meegenomen op m’n boekentafel, want het is m’n eigen exemplaar waar ik zuinig op ben. Eén van m’n lievelingsboeken, Het letterborduurboek van Jutta Lammèr. En nu kwam ik vanmiddag thuis van de verkoping in een verzorgingstehuis en was er een pakje voor me. Wat leuk! Nu van een andere bloglezeres maar met dezelfde boodschap: ik mag er mee doen wat ik wil! Ik plaats het maar gelijk  in m’n shop. Want wie weet zijn er nog meer randjes-borduursters die nog wat letters zoeken om te borduren. Ik vind het zelf  één van de mooiste boeken op alfabet-gebied.

Wat mij betreft zijn deze beide boeken klassiekers tussen de kruissteek-alfabet-boeken en ik raad iedereen die geïnteresseerd is in borduren dan ook aan: als je één van deze boeken ergens tweedehands kunt vinden: kopen! Het zijn twee namen om te onthouden: Alberta Meulenbelt en Jutta Lammèr.

Ik vond het erg leuk: twee leuke contacten met bloglezeressen op één dag! Allebei stuurden ze me iets toe wat precies ‘schot in de roos’ was en waar ik vandaag wat meer over wilde schrijven. Van het boek Merklap-motieven heb ik nòg een exemplaar en dat staat weer in m’n shop. Voor wie net als die eerste koopster misschien op zoek is naar wat extra motieven.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tweedehandswerkboeken

“Van merklap tot tafelkleed”

Tweedehands handwerkboeken

Nieuwe boeken toegevoegd

Reacties

  1. Update: beide boeken zijn besteld dus niet meer leverbaar. Ik heb ze nog wel even in m’n shop laten staan (met label ‘uitverkocht’) zodat je nog even kunt zien om welke boeken het gaat. Ik hoop deze boeken nog weer eens tegen te komen en dan zet ik ze weer op ‘te koop’.

  2. Zo komen ze goed terecht, super! 🙂

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen