Twee keer twijfel

De Tw van Tweedehandswerk was ook de Tw van Twijfel. Twijfel of ik deze patchwork-projecten nog wel zou afmaken. Het is al wel vijftien jaar geleden dat ik mezelf urenlang kon amuseren met het aan elkaar maken van eindeloos veel lapjes. Ik maakte veel strepen-projecten en verzon telkens weer iets nieuws. Van een project had ik nog wat oranje lapjes over en verzon daar een eenvoudig picknickkleed mee. Ook legde ik telkens wat strookjes apart voor negen kleurenruiten, waarbij ik had bedacht dat elk lapje maar één keer voor mocht komen. Dat bleek lastiger dan gedacht, want van sommige kleuren kon ik niet genoeg verschillende lapjes vinden. Vele jaren later kun je dan denken: doe niet zo moeilijk, maak het gewoon àf! Maar ik twijfelde. Is het nog wel de moeite? Want inmiddels zijn deze patchwork-projecten behoorlijk outdated.

Gister kreeg ik bezoek van een bloglezeres, dat was een gezellige dag. Na de nodige aarzeling had ik gevraagd of zij misschien nog een paar kleine restjes oranje had, en die bracht ze mee. Precies de goede lapjes! Nu kon ik deze projecten eindelijk afmaken! Gelijk vandaag gedaan. De rand van het ruiten-patchwork moet nog afgemaakt maar ik kan al wel vast eindelijk het resultaat zien van wat ik zoveel jaar geleden in m’n hoofd had.

En natuurlijk het resultaat ook maar even showen. Ook al knaagt die Tw van twijfel nog aan me. Ik zou toch een beetje minderen met m’n blogjes, en waarom doe ik dat dan niet? Antwoord: omdat ik de blijdschap over iets wat na al die jaren èindelijk af is toch even wil delen….

4 gedachten over “Twee keer twijfel”

 1. Gelukkig, ik ben niet de enige die dingen heeft liggen waar ik jarenlang geen oplossing voor weet. En ineens gaat het wel. Ik vind je mooi, je projecten, vooral je ruiten! En out of date? Zie ik niet.

  1. Margriet Hof

   Nee, we zijn echt niet de enige met oude projecten die al heel lang liggen. Ik merkte bij deze oude lapjes-feestjes dat het excitement om met die lapjes bezig te zijn, niet meer zo groot was als eerst. Tòen was het allemaal spannend en leuk om die oude restjes op te maken, maar na al die jaren keek ik er wat anders tegenaan. Eigenlijk jammer dat ik het toen niet gelijk heb afgemaakt, dan had ik toen al de voldoening gehad dat iets af was.
   Bedankt voor je opmerking dat je ze niet zo ‘out of date’ vindt. Inmiddels zijn er zòveel andere mooie lapjes, maar inderdaad, die oude prints hebben ook nog wel hun charme.

 2. Mooie patchworks, de ruiten vind ik het mooist, maar dat is persoonlijk. En maak je geen zorgen over out of date, wie bepaalt dat eigenlijk? Zolang je het zelf maar mooi vindt en er plezier aan hebt.

  1. Margriet Hof

   Hallo Lyn,
   Het is leuk om reactie te krijgen dat iets nog helemaal niet out of date is, dus bedankt voor je reactie. Als ik een goede plek tegenkom ga ik deze picknickkleden ook nog wel apart fotograferen, dus dan komt er nog een betere foto van het ruiten-kleed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.