Twee kussens

Tapisseriekussens bij rivier
We leven in een gebroken wereld en het is lang niet altijd zo mooi en vredig als op dit plaatje. Sterker nog: het is bijna nóóit zo mooi en vredig als op dit plaatje. Deze foto maakte ik vorig jaar na een tandartsbehandeling. Dan zoek ik altijd even dit rustige plekje op bij de rivier bij te komen. Maar op de foto kan het rustig lijken, in de praktijk is dat bijna nooit zo. Er is altijd wel een hond of zo die op me af wil springen, of een bende motorrijders die ook juist daar op hetzelfde moment van de rust wil genieten. Niet doorhebbend dat ze de rust juist verstóren.

En nu ga ik dan bijna op vakantie. Ik ben er zeer aan toe. We gaan zo ver weg als we maar kunnen (zonder vliegtuig, want dan kun je altijd nog verder). We gaan urenlang op een boot varen. En ik ben zo benieuwd wat dat met me gaat doen. En als we daar dan zijn, op een heel ver eiland, dan gaan we naar een huisje wat we huurden op de uiterste punt van het eiland. En we hopen dat daar helemaal niemand anders is. En de laatste dagen gaan we nòg wat verder. Naar nòg weer een ander eiland. Ach, er zullen overal wel motorrijders en blaffende honden zijn, maar er zal toch hopelijk ook wel veel rust zijn. En we willen het graag eens meemaken om een paar weken in die ruige natuur te zijn. Om je als mens heel klein te voelen in de grootsheid van de bergen en rotsen. Op een klein rotsachtig eiland in de grote woeste zee.

Het vliegt me soms wel aan, ons leven in een gebroken wereld. We worden geconfronteerd met veel moeiten, ellende, rampen en verdriet. Op wereldnivo, maar iedereen ervaart de moeite ook dichtbij. Wij ook. Het gaat niet allemaal vanzelf. Ik kan de schijn ophouden, met foto’s van idyllische plekjes. Mooie kussens die ik maakte van andermans borduurwerk. Maar het is ècht niet allemaal zo simpel.

Terwijl ik dit schrijf, komt mijn lieve man langs. “Ben je klaar met je stukjes voor de komende twee weken?” vraagt hij. En ik zeg: “Ja, ze zijn allemaal ingepland.” Hij kijkt me lief aan en zegt dat het een prestatie is. Is dat echt zo? Of ben ik een beetje mal om voor de komende weken elke dag nog een blogje te hebben geschreven? Ik weet het niet. Misschien allebei: een beetje mal en een beetje toegewijd. Ik vind het ècht leuk, om overal over te schrijven. Maar het is óók goed om nu even weg te gaan, en die blog te laten voor wat het is. We leven in een gebroken wereld, en soms ervaar je de pijn daarvan meer dan anders. We leven in een gebroken wereld, en daar moet je soms even afstand van nemen. Dat ga ik doen door heel ver weg te gaan. En elke dag te luisteren naar het stukslaan van de golven op de rotsen.

En heeft iemand nu al geraden waar ik terechtkom na een dag in de auto en dertig uur op een boot?
Als niemand het raadt, dan vertel ik het over twee weken wel!
Tot dan!

Twee grote tapisseriekussens bij boom

5 reacties op “Twee kussens”

 1. Corsica? Nee, te ” netjes”. Faroer eilanden? IJsland ? Ik ben heel benieuwd.
  Ik plan ook berichtjes in als ik op vakantie ga hoor. Superhandig.
  Geniet er maar lekker van.

 2. Hoi Margriet (en eega), geniet maar lekker van jullie vakantie! Even los van alles op adem komen, bijtanken en daarna met hernieuwde energie weer vooruit.
  Ik gok op de Shetlandeilanden of Faeroer, dus in dezelfde richting als Mieke 😉 we horen het t.z.t. wel!
  Veel plezier! En ik kom de komende weken elke dag even lezen 🙂
  Groeten van Digna

 3. Hallo Margriet en echtgenoot,
  Ik wens jullie gewoon een heel fijne en rustige vakantie toe. Bijkomen van de stress die je blijkbaar hebt ervaren en dus relaxen en genieten van jullie samenzijn in hopelijk een fijn klimaat en leuke dingen doen. Veel plezier!
  T.

 4. Waar jullie reis ook naar toe gaat, ik wens jullie een heel goede vakantie, waarin jullie tot rust kunnen komen en van kunnen genieten….

 5. Bedankt voor jullie reacties en goede wensen!
  Ik ben weer terug inmiddels en af en toe laat ik wat foto’s van m’n handwerk op de Faroër Eilanden zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013