Twee tapisserie vrouwen

Twee vrouwen uit twee culturen.
Verschillen zijn er volop!
Maar ook overeenkomsten: Vrouwen die in hùn tijd en cultuur mooi waren en een belangrijke rol vervulden.
En nog een overeenkomst: allebei zijn ze vastgelegd in tapisserie.

Borduurwerken van tapisserie zijn soms prachtig ingelijst in eikenhouten lijsten met een goudgekleurde rand. Soms jammer om ze los te halen.
Maar deze borduurwerken zijn ook leuk om te her-gebruiken. Iemand vroeg of ik de geisha-dame wilde loshalen uit de lijst, want ze wilde alleen het borduurwerk gebruiken. Ze naait verschillende tapisserie-borduurwerken aan elkaar voor een groot wandkleed. Daar stuurde ze ook een foto van en het wordt een kunstzinnig geheel. En daar wordt nu ook de geisha in verwerkt.
Ik vind het niet erg om op verzoek een borduurwerk los te halen. Soms zitten er heel veel spijkertjes in, maar het is weer makkelijker met versturen. Alleen blijft dan de lijst over. En sommige lijsten zijn jammer om weg te doen. Deze plaats ik voor een symbolisch bedrag te koop (er komen alleen wel weer de verzendkosten bij).

En dan het beroemde Melkmeisje van Vermeer! Ze is prachtig: ook mèt lijst. Maar als je liever wilt dat ik het borduurwerk los haal, dan kan dat natuurlijk ook. Dan kun je er een kussen of tas van maken. Of verwerken in een wandkleed.

Bewaren

2 gedachten over “Twee tapisserie vrouwen”

  1. Hallo Margriet ,er was iets misgegaan dus nu weer opnieuw.Heerlijk om fijn alles weer te mogen lezen en gelijk veel te leren. Mijn Wandkleed begint wat te worden ,Als het af is dan stuur ik een foto als je dat leuk vind daar staat dan zo mooi de Geisha in verwerkt ik was er dolblij mee en alles had je goed verzorgt van mij een groet Sija van Riel Zwaag nh

    1. Hallo Sija, bedankt voor je reactie. Ja hoor, ik vind het altijd leuk om te zien hoe handwerk wat bij mij is gekocht ergens in wordt verwerkt! Dus ja graag, als het af is, zie ik de geisha graag nog eens terug in je wandkleed! Succes met afmaken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.