Typisch Nederlands

De woorden ‘Typisch Nederland” staan op het patroon rechtsboven, bij de afbeeldingen van de groene houten huizen. Maar die woorden zijn ook van toepassing op àl de patronen in het Mies Bloch Kruissteekboek. Over dit boek heb ik in het verleden al vaker geschreven. Nu nog eens een foto van wat patronen die in dit boek staan. Allemaal ’typisch Nederlandse’ situaties en straatbeelden.

Het boek met de acht patroonvellen is vroeger door veel vrouwen gekocht en bewaard, en lange tijd geliefd geweest.
Ik heb dit boek ook altijd in mijn shop gehad, en kreeg verschillende keren bestellingen uit Japan. Dat vond ik opmerkelijk, maar ik leerde al gauw dat deze patronen daar heel populair zijn. De bestellingen uit Japan stopten een jaar of vijf geleden, want toen werd er een Japans boek uitgegeven met deze patronen.

Eigenlijk zou er in Nederland ook een nieuw boek moeten komen met deze ’typisch Nederlandse’ patronen!
De dochter van Mies Bloch (Saskia Weishut, nu in haar tachtiger jaren) is er nog om toestemming aan te vragen, en te praten over de copyrights.
Wat zou een Nederlandse uitgever nog tegenhouden om dit te doen? De tijd is ernaar om dit moois allemaal opnieuw te publiceren!

Maar voordat dat zover is, of als dat er niet van komt, dan heb ik in ieder geval altijd nog die oude mappen met acht patronen in m’n webshop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.