Valentijnshartje haken

Een paar dagen geleden liet ik een paars gehaakt hartje zien, wat ik aan een bloempotje had gehangen. Ik kreeg de vraag of ik er ook het patroon van heb. Dat staat natuurlijk wel in één van m’n vele retro-tijdschriften, maar dan kan maar één iemand die dat tijdschrift koopt er plezier van hebben. Dus ik besloot om het patroon hier op mijn blog te vermelden. Dan is het vandaag een Valentijns-hartje, en wie weet willen anderen dit ook haken.
(De crocusjes plukte ik in m’n tuin, en na de foto kon ik gelukkig het beetje stuifmeel weer van het linnen kleedje wapperen; als je het nìet aanraakt of inwrijft dan voorkom je dat de kleurstof zich vasthecht. Nog beter is het om voorzichtig te doen met dat kleurrijke goedje, want als de vlek er eenmaal in zit krijg je hem er niet zo makkelijk meer uit.)

Werkwijze : Haak twee motieven. Zet voor elk motief een ketting op van 27 lossen + 3 keer-lossen. Haak volgens haakschema de 1e t/m 9e rij heen en terug. Haak om het zo ontstane vierkant 1 rand vasten. Hecht de draad op de in het haakschema aangegeven plaats aan en haak de halve cirkel volgens haakschema. Bevestig de randen steeds met halve vasten aan het vierkant. Haak precies zo op de aangrenzende zijde van het vierkant. De werkrichting is met pijlen aangegeven.
Naai de rechte zijden aan elkaar. Haal een lintje door twee gaatjes.
Veel haak- en misschien weggeef-plezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.