Van B naar A

Het dorp waar mijn ouderlijk huis staat begint met een B. De stad waar ik woon begint met een A. Honderden keren reed ik van A naar B en van B naar A. De afgelopen periode nam de frequentie toe. We ruimen het huis op. Zojuist sloten we een periode af.


De laatste rit van B naar A maak ik met het oude fietsje. In m’n fietstas nog een paar bloemen die ik plukte in de tuin. Ik zit op een bankje langs het fietspad en ga op weg. Een lange periode van 45 jaar is afgesloten. Ik hield van dit mooie huis met de mooie tuin. Alles bloeit nu. 

5 reacties op “Van B naar A”

  1. En dan ineens, na een lange en soms moeilijke tijd, is het zover. De laatste keer in je ouderlijk huis. Maar je hebt er goede herinneringen aan en dat is fijn.

    1. Ja, dat was het precies! Na een lange tijd waarin we deze dag natuurlijk zagen aankomen, en er naar toewerkten, was het dan zover om de sleutel in te leveren. Best heel raar. Maar ook een voorrecht dat we daar zo lang een fijne plek hadden om naar toe te gaan.

      1. Dan komen de herinneringen weer boven hè? Juist met die ‘ronde getallen’ is het zo dat het opnieuw tot je doordringt wat een life-and-death-event het was. Wat een impact het ook op ons had. Herinneringen hebben dan weer hun plek, en daarna wordt het weer minder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013