Van B naar A

Het dorp waar mijn ouderlijk huis staat begint met een B. De stad waar ik woon begint met een A. Honderden keren reed ik van A naar B en van B naar A. De afgelopen periode nam de frequentie toe. We ruimen het huis op. Zojuist sloten we een periode af.


De laatste rit van B naar A maak ik met het oude fietsje. In m’n fietstas nog een paar bloemen die ik plukte in de tuin. Ik zit op een bankje langs het fietspad en ga op weg. Een lange periode van 45 jaar is afgesloten. Ik hield van dit mooie huis met de mooie tuin. Alles bloeit nu. 

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kralenboek

Om te doen waar u zin in hebt

Batik servetten bij een roti-maaltijd

Boekjes en borduurwerkjes wapenschilden

Comments

 1. miekequilt zegt:

  En dan ineens, na een lange en soms moeilijke tijd, is het zover. De laatste keer in je ouderlijk huis. Maar je hebt er goede herinneringen aan en dat is fijn.

  • Margriet Hof zegt:

   Ja, dat was het precies! Na een lange tijd waarin we deze dag natuurlijk zagen aankomen, en er naar toewerkten, was het dan zover om de sleutel in te leveren. Best heel raar. Maar ook een voorrecht dat we daar zo lang een fijne plek hadden om naar toe te gaan.

 2. Zo herkenbaar! Koester je herinneringen!

  • En voor mij was deze dag ook een met herinneringen, het was de sterfdag van mijn vader, alweer 10 jaar.

   • Margriet Hof zegt:

    Dan komen de herinneringen weer boven hè? Juist met die ‘ronde getallen’ is het zo dat het opnieuw tot je doordringt wat een life-and-death-event het was. Wat een impact het ook op ons had. Herinneringen hebben dan weer hun plek, en daarna wordt het weer minder.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen