Van kruissteek en computer


Eerst vanmorgen een pakket klaargemaakt om verzenden naar Frankrijk. Een groot geborduurd schilderij moest ik opsturen en dat was wel even puzzelen want het was breder dan de toegestane 50 cm. Dus dat kon niet op de gewone manier, maar gelukkig zijn er alternatieve postdiensten met alternatieve mogelijkheden en alternatieve werkwijzen. Dat was wel even puzzelen achter de computer, want je moet eerst honderd ‘velden’ invullen en als je dat fout doet dan gaat ‘ie miepen en zeggen dat het een ‘verplicht veld’ is. Ik vond het een nogal ingewikkeld programma en ik moest er wel twee keer doorheen voordat ik het begreep. Maar uiteindelijk kon ik gaan inpakken en dichttapen en het adres printen, en kon het pakket mee in de auto. Ik ging weer naar m’n moeder, want daar is de woensdag voor. Beetje bladeren vegen en koffie drinken en een afwasje doen: zo’n dag vliegt om. Aan het eind van de middag reed ik weer naar huis, genietend van de mooie plekjes onderweg en het uitzicht over de velden.

Na een tijdje kwam ik weer op de ringweg en zag de aankondiging van het stoffenspektakel. Helemaal vergeten, maar het kon nog net om daar ook even naar toe te gaan. Bij thuiskomst gauw nog een keer naar het postkantoor en toen vond ik het welletjes met dat gedraaf. Tijd voor iets rustigers: lekker een boek lezen bijvoorbeeld. Veel van de boeken die ik te koop plaats blader of lees ik zelf ook door, en het boek Van Kruissteek tot Computer is zo’n boek. Ik vond het informatief om kennis te nemen van 50 jaar Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen. Weliswaar alleen van de provincie Noord Holland, maar het is evengoed een informatief boek. Het beschrijft die hele ontwikkeling die voor vele vrouwen van het platteland zo belangrijk is geweest. En dat vond ik dan wel een mooi boek voor hierbij, vanwege die ‘plattelandsvelden’ en dat kruissteek-schilderij wat ik opstuurde en dat dat ècht niet meer zonder computer kan. Het boek zou een betere aanbeveling verdienen, want het was beslist een interessante emancipatie-ontwikkeling die de plattelandsvrouwen doormaakten, maar voor vanavond laat ik het hierbij.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kleurrijke Pasen

Melodie en melancholie

Oudst bekende borduurpatroon voor alfabet

Geborduurd leesplankje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen