Vergeet-me-nietjes

Herdenkingsdagen, verjaardagen, weemoeddagen, blije dagen, verdrietige dagen, ver-weg-van-elkaar-dagen, ik-mis-je-dagen: allemaal in april. Data die emoties triggeren. Herinneringen aan verbondenheid en vrolijkheid. Nieuwe realiteiten van tijdsverschillen, continent-verschillen, levensverschillen en copingsmechanismen. En dan is er weer die boodschap: Vergeet me niet. Nee, zéker niet.

Maar hoe kom ik daar nou toch allemaal bij? Behalve dat m’n zus jarig is, ver weg, straks even zoomen (maar dat is ook zo’n gedoe). Ik wou helemaal niet zo sentimenteel doen (maar ik kan het niet helpen, het komt gewoon). Ik had alleen maar mijn mand met borduurwerkjes gepakt (en dan gaat de poes er gewoon dwars overheen lopen). Ik wilde alleen maar kijken welke borduurwerkjes nog een afmaak-beurt kunnen gebruiken (voor het voldane gevoel dat je eindelijk eens iets hebt afgemaakt wat al heel lang ligt).

Dus ik zat met dit borduuurwerkje, waar nog een heel vakje moet worden opgevuld. Eigenlijk veel te ingewikkeld. Weet je wat veel makkelijker is? Gewoon de tuin in lopen. De eerste blauwe bloemetjes bloeien, op plekken waar ik ze nìet gezaaid heb. O, zo’n zonnige ochtend half april! De lucht is zo blauw als een vergeet-me-nietje! M’n hart is zo wijd als het maar kan. Mooie herinneringen dwarrelen met de lenteblaadjes naar binnen.

En de poes kijkt verlangend naar buiten: ze wil óók die lentevreugde meemaken! Wat zijn we als mens toch bevoorrecht! Herinneringen doen soms pijn. Maar we zijn mènsen! Het mag pijn doen! Vooral op herdenkingsdagen, verjaardagen, weemoeddagen, half-april-dagen, blauwe-lucht-dagen. We vergeten niet!

3 reacties op “Vergeet-me-nietjes”

  1. Bedankt voor jullie reacties.
    Soms moet je een tijdje nadenken over hoe je een borduurwerkje verder wil afmaken, en ik denk dat ik het nu weet: op het nog vrije linkergedeelte wil ik de namen borduren van mijn voor-moeders en van degenen die ik mis en die belangrijk voor me waren. Dat kan denk ik heel mooi uitkomen op dit borduurwerkje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013