Verjaardag

Een schaal oliebollen op een geborduurd tafelkleed wat deze weken over de keukentafel ligt. Er is altijd wel wat om te genieten en deze vrolijke lichtmeisjes vind ik zelf heel leuk. Een ‘stemmige’ verjaardag kan ik niet lang volhouden en gelukkig kwamen twee zussen om te helpen met die oliebollen. Op bijzondere dagen voel en voed je de verbondenheid bij elkaar en het was fijn dat ze een paar uur konden komen.

Ook mijn handwerkvriendin dacht aan me. De post bracht deze geborduurde kaart met gestileerde bloemen. Daar ben ik ook blij mee. Vanaf mijn kindertijd heb ik genoten van het jarige gevoel, wat je krijgt wanneer je aandacht en liefde ontvangt. Attenties en appjes, kadootjes en kaarten en ook felicitaties van bloglezeressen: daar geniet ik volop van!
Zo was het toch een fijne verjaardag. De rustigste die ik ooit heb meegemaakt. Heerlijk rustig, zonder al dat geknal. Toen het schemerig werd, sprong ik nog even op de fiets om een uurtje te fietsen. Dat zou ik andere jaren niet gedurfd hebben. Nu wel, en zo kon ik in m’n eentje, aan de rand van een wei-land, afscheid nemen van dit oude jaar.

2 gedachten over “Verjaardag”

 1. Joske van den Burg

  ha Margriet!

  Een kort poosje geleden feliciteerde ik je ook met je verjaardag …. haha …. had blijkbaar je blog niet goed gelezen of begrepen. Dat heb je zo met beginnende bloglezers. Maar nu, op oudjaarsdag begint dus jouw nieuwe levensjaar! Ik wens je goeds. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Vul zelf maar in. Maar ’t is wel eerlijk gemeend. Ik lees nu wekelijks je blog om niet dagverslaafd te raken. Dan krijg ik veel nieuwe berichtjes ineens …. t leest lekker door. Je hebt met je site een indrukwekkend mooie levensinvulling gevonden, die ik ervaar als heel passend op onze leeftijd. Ik zelf ‘zoek’ nog. Merk dat ik tijd nodig heb na t uitzwaaien uit huis van mijn jongste kind. Maar jij hebt me in ieder geval laten zien dat je een boeiende bijdrage kunt leveren al je iets kiest vanuit je (warme) belangstelling voor iets. Nog fijne laatste verjaardagsuurtjes gewenst en geniet van een rustig eind van 2020.

  1. Hallo Joske,
   Hartelijk dank voor je utigebreide reactie. Ik vond het leuk om te lezen hoe je onder woorden bracht dat mijn bezig-zijn met blog en shop ook een passende invulling is voor de periode dat volwassen kinderen allang het huis uit zijn. Daarom heb ik ook niet al te lang geaarzeld om mijn leeftijd te vermelden: iedere leeftijd heeft zijn eigen charme en mogelijkheden! Dit is nu inderdaad iets wat heel erg bij mij past en de tijd waarin we leven biedt de mogelijkheid.
   En natuurlijk vind ik het ook leuk om te lezen dat dit inspirerend is voor anderen! Het is echt heerlijk om elke dag met iets bezig te zijn wat je passie heeft!
   Hartelijke groet, en veel leesplezier verder toegewenst!
   Margriet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.