Verlengde beperkingen

Het grote gebeuren: je volgt het of je volgt het niet. Je denkt er wat over of je probeert het te negeren. Het heeft impact, maar je probeert die niet te groot te laten zijn. Maar het ìs er natuurlijk wel: “het grote gebeuren”. De beperkende verlenging en de verlengende beperkingen. Het is overal om ons heen.

Het kleine gebeuren is makkelijker, leuker en verrassender. In de handwerkwereld worden steeds nieuwe dingen uitgeprobeerd. Zo was er een tijdje geleden een ideetje om een klein tomatenblikje te gebruiken als basis voor een speldenkussentje. Ik vond zo’n maak-en-hebbe-dingetje en legde het op een kalenderplaat vol uitbundige bloemen. Daar word je vrolijk van!

Ik krijg soms mailtjes van bloglezeressen die mij laten weten dat ze het fijn vinden om te midden van ‘het grote gebeuren’ elke dag even op het knopje van een kleine gebeurtenis kunnen drukken. Dat vind ik telkens ook fijn om te lezen. En dan heb ik weer moed om iets kleins te laten zien, wetende dat het even een afleidingkje geeft. Even het grote gebeuren vergeten.

En vooral: even een reminder dat het helpt om temidden van een moeilijke periode met kleine en vrolijke dingetjes bezig te zijn.
Liefs van mij!

2 reacties op “Verlengde beperkingen”

  1. willis in Duitsland

    Zo gezellig om iedere dag wat optimistisch te lezen, in deze overwegend sombere tijd.
    Wordt echt gewaardeerd!

  2. Regelmatig kom ik even bij je inspirerende en educatieve blogs terug Margriet en elke keer geniet ik er weer van. Liefs terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013