Versierde jute tassen op Kerstmarkt

Versierde jute tassen

De datum van de kerstmarkt in een nabijgelegen verzorgingstehuis schrijf ik altijd in m’n agenda. Als het èven kan wil ik daar graag naar toe. Al jaren vind ik het leuk om daar te kijken of er nog wat (oud) handwerk wordt verkocht en ik neem ook altijd tijd voor praatjes met de vrijwilligers en bewoners. Dat hoort er gewoon bij, vind ik, als je in de buurt woont van zo’n tehuis. Vandaag ging ik weer, op een zonnige woensdagmiddag in december. Na de kerstbomen bij de ingang te hebben gepasseerd was het: Wow! Direct na de klapdeuren lagen de mooiste versierde jute tassen die ik tot nu toe heb gezien. De verkoopster zag me kijken en kwam naar me toe. “Kijk, ik heb ook zo’n tas” zei ik en wees naar mijn paarse gehaakte tulpenveld. Ik had expres geen fototoestel meegenomen (soms heb ik even geen zin in foto’s maken), maar had daar direct na de ingang dus al spijt van. Er zat niets anders op (vond ik): terug naar huis om het op te halen. Want ik wil dit graag even laten zien!

De grote hal van het verzorgingstehuis stond vol met kraampjes met mooie handgemaakte produkten maar ik had zelf ook bekijks. Sommigen herkenden mijn tas, en dachten dat ik die ook bij de ingang had gekocht. Anderen spraken hun Gehaakte tasjesverbazing uit over het handige model en tegen hen zei ik: “Maar die kun je zò voor een habbekrats bij de supermarkt kopen hoor!” Alleen het versieren moet je zelf doen. Dus voor alle mensen die dit nog niet eerder zagen: “Dit is er allemaal mogelijk met een jute tas van de supermarkt of het tuincentrum.” En voor alle mensen die mijn tas mooi vonden en er ook wel zo-eentje willen: Bij verkopingen in het verzorgingstehuis kun je misschien nog terecht. Ze kostten daar tien euro. Toen ik weer wegging van de markt zag ik dat de voorraad met de helft was verminderd dus ze zijn wèl in trek.

(Hier liet ik mijn paarse tulpentas eerder zien. Op de foto van dit blogje had ik hem even tussen de verzorgingstehuis-tassen gelegd, rechtsboven)
(En toen ik toch naar huis ging om m’n fototoestel op te halen, nam ik gelijk even twee van mijn gehaakte tasjes mee. Om te laten zien dat dat die heus niet zo fel zijn, want daar had ik een opmerking over gehad. Kijk maar: zelfs oude dames gebruiken felle kleuren!)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakte kleedjes (zijn niet alleen rond)

Kleine tasjes

Kruiden kun je verwerken (en borduurwerken ook)

Uw poes in kruissteek

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen