Verslag quiltfestival

In het Hogeland in Noord Groningen werd gedurende drie dagen (van 8 tot 11 juni) het vijfde Quiltfestival gehouden. Dit festival is twee-jaarlijks. Ik neem me voor om volgende keer eerder te beginnen op mijn blog om anderen aan te moedigen er misschien heen te gaan: het is zeker de moeite waard!
Het festival wordt mede geroemd omdat het een leuk uitje is voor echtparen: lekker drie dagen rondrijden in de provincie en onderweg leuke dingen zien. De quiltliefhebbers zijn vaak vrouwen, en hun mannen mogen dan rijden… De mannen vinden het vaak leuk omdat ze ge├»nteresseerd zijn in de oude opengestelde gebouwen.

De afgelopen dagen heb ik meerdere blogjes gepubliceerd over de quiltroute. De quilts hingen in molens, kerken, musea, een bijgebouw van een borg en ik probeerde een beeld te geven van hoe dat eruit zag.
De tentoongestelde quilts laten de hele variatie van quilts zien: van traditionele quilts tot art-quilts.

Op de heenreis naar Groningen deden we ook nog wat leuks. Later maak ik nog een paar blogjes over waar dat grote borduurwerk van de gouden koets terecht kwam….

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Bordjes met afbeeldingen streekdracht

Klein Hoefblad langs grote Wetering

Boeken met kantklospatronen

Creatief en Kreatief

Reacties

  1. Mien B. zegt:

    Margriet, dank voor de leuke blogjes die je hebt geschreven over het quiltfestival Noord Groningen.Het is fijn om al lezend en kijkend naar de foto’s er nog even van na te genieten.

    • Margriet Hof zegt:

      Dankjewel Mien! Het was een leuke uitdaging om deze blogjes te maken en na te denken over de bete foto’s en ik ben blij dat het werd gewaardeerd!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen