Verven met planten


Voor wie er van houdt: het is een goede tijd om je eigen wol te verven! Dus ik plaats nog een paar boekjes in m’n shop: Verven met plantaardige stoffen (in een andere uitvoering dan het boekje wat ik ook te koop heb), en Verven met planten.
Uit het voorwoord van één van deze boekjes: “Toen ik voor het eerst hoorde van verven met planten, dacht en zei ik: Dat heeft geen zin. Er is zoveel mooie gekleurde wol te koop. Toen ik echter de plantaardig geverfde wol voor het eerst zag, was ik meteen enthousiast. Het is alsof de zon op de herfstbladeren schijnt.”
De vier strengen op de foto: die kocht ik een paar jaar geleden in een opwelling op een textielbeurs. Nu heb ik zin om er wat van te maken. Ik ben al aan het zoeken in m’n boeken (die heb ik natuurlijk genoeg) voor een geschikt patroon, waarbij alle vier kleuren tot hun recht komen. Of heeft iemand een idee voor me?

Er staan mooie foto’s in deze boekjes, en ik zou háást ook zelf zin krijgen om eens wat te verven. Vroeger heb ik het wel eens gedaan, maar dan met dylon. Lijkt me toch best leuk, om op zoek te gaan naar bladeren en bessen om zelf je verfstof te maken. Goede combinatie van natuur- en handwerkliefde!

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Joegoslavisch borduren

Haasjerepje

Kussen geborduurd op stramien

Leerbewerken

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen