Verwondering delen

En waarom doe ik dit eigenlijk allemaal? Ik verwonder me. Over van alles, en ook over handwerk. En dan wil ik het delen, en daar is internet fijn voor! Is toch heerlijk? Ik schrijf, en jullie lezen. Ik vind het (nog steeds) fantastisch!
Ik ben ook nieuwsgierig. Bijvoorbeeld naar hoeveel boeken er eigenlijk zijn uitgegeven over handwerk. Ik ben nou vijf jaar bezig met verzamelen en het eind is nog niet in zicht. Er liggen nog weer nieuwe boeken en tijdschriften klaar voor m’n shop en die ben ik nu bezig daarop te plaatsen. Ik heb wat gesorteerd en  maakte wat stapeltjes voor de komende tijd. Ik vind het leuk om te zien wat er allemaal ìs!

Ik las een boekje over 10 dingen die niemand je vertelt over creativiteit. Het heet “Steal like an artist” en is geschreven door Austin Kleon. Het is een boekje voor kunstenaars (en zij die dat willen zijn), maar het is ook geschikt voor bloggers. “Is er een geheime formule om bekend te worden?” is een vraag op pagina 79. Antwoord nee. Werken aan je bekendheid is een proces in twee stappen. Stap één is: “maak goed werk”, en die stap is moeilijk. Het advies is om èlke dag werk te produceren. Je weet dat je er een tijdje niks van zult bakken. “Maar je mag falen. En beter worden.”, zo lees ik.
Stap twee is: “Deel met anderen”. Tot vijftien jaar geleden was dat echt lastig maar nu is het zò eenvoudig! Gewoon een blog! Heerlijk hoor, dat internet! Alles kan en ik kan èlke dag wat delen. Zodat ik hopelijk nog wat beter wordt.

De truc is dus: 1. Verwonder je over iets. En 2: Nodig anderen uit om zich met jou mee te verwonderen. En dan is het volgende advies om je vooral te verwonderen over dingen waarover niemand anders zich verwondert. “Als iedereen geïntrigeerd is door appels, dan moet jij je over peren buigen. Hoe gemakkelijker jij je passies deelt, hoe nauwer mensen zich met je werk verbonden voelen. En deel vooral ook af en toe wat geheimen….”

Zo, ik ben weer gestimuleerd door dat boekje. Lekker verder gaan. Met bloggen, met verwonderen, en met spullen in m’n shop zetten. Leuk dat jullie je méé verwonderen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduurwerkje

Kantkloskleedje

In memoriam voor een lieve bloglezeres

Borduren voor pasen

Reacties

 1. miekequilt zegt:

  Dat lijkt me een leuk en inspirerend boekje.

 2. Ik moet ineens denken aan: “beauty is in the eye of the beholder”
  En dan gaan mijn gedachten naar de inspiratie die je tegenkomt op internet.
  De nieuwe ideeën die je krijgt omdat je je wereld verruimd met dat wat je kunt lezen.
  Zoals hier op dit blog van jou Margriet.
  Al die kennis die ieder heeft, de filmpjes op youtube hoe een bepaalde steek te maken bijvoorbeeld.
  Of de boekjes die nog te vinden zijn in persoonlijke winkeltjes zoals dat van jou.
  Daar geniet ik van!!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen