Verzameling naaldenboekjes

Precies twee jaar geleden fietste ik dit weggetje af, in de buurt van mijn ouderlijk huis, nadat mijn zussen en ik een hele dag bezig waren geweest om spulletjes van m’n moeder te verdelen. Dat was een intensief proces maar we deelden onze tijd zo goed mogelijk in. Eerst hadden we veel ‘buitenwerk’ gedaan, in de vroege herfst toen het weer nog goed was. En toen begonnen we eind oktober aan de binnen-spullen. Die dag hadden we zin om eens lekker te gaan zitten voor wat we alle drie leuk vonden om te doen: de lappen verdelen. Mijn moeder had o.a. een flinke voorraad fluweel gehad en daar kozen we om de beurt een lapje uit.

Ook de naaispullen werden verdeeld en bij het oude naaldenboekje liet ik weten dat ik die heel graag wilde hebben. Het belandde op mijn stapel en in gedachten was ik al bezig om het in te voegen in mijn verzameling naaldenboekjes. Maar dat moest dus nog twee jaar wachten.

Vorig jaar kwam ik nog een leuk oud naaldenboekje tegen, op de antiekmarkt. Het lag daar met precies de juiste spulletjes in de buurt, zodat het een indruk geeft van de context van zo’n oud boekje. Ook dit boekje moest nog een tijdje wachten tot ik m’n voornemen een keer uit zou voeren om al die boekjes eens bij elkaar te leggen.

De eerste twee boekjes zijn ook uit mijn ouderlijk huis en van mijn grootmoeder geweest. Dan drie boekjes die ik zelf maakte van oude borduurwerkjes. Het middelste boekje op de foto gebruik ik het meest. Ik had eens onder invloed van een mooi plaatje een ‘welkom’ bordje geborduurd, maar dat kon ik in een volgend huis niet meer gebruiken, dus haalde ik de letters uit, borduurde ‘naalden’ en maakte er een boekje van. Zo heeft elk boekje een verhaal en daarom is een verzameling leuk. Maar het antiekmarkt-boekje (hieronder te zien op de achterkant) kocht ik niet voor m’n verzameling, maar voor m’n shop dus daar kan het nu heen. Die oude naaldenboekjes hebben charme!

2 gedachten over “Verzameling naaldenboekjes”

 1. Hi, Wat een leuke blog is dit !!! Gevonden via google. Echt superintressant al die handgemaakte textiel. Echt wonderlijk wat men allemaal kon & kan maken met een beetje stof en inspiratie! Ik ben je gaan volgen op instagram. Wat ik me verder nog af vroeg aangezien je heel veel verkoopt. Weet jij toevallig waar ik een boek zou kunnen vinden met voorbeelden van stoffenprints? Een stalenboek zeg maar? Het is echt een droom van mij om er eens een keer tegen het lijf te lopen op een vlooienmarkt idealiter in een warme zomermaand ergens op het platteland van frankrijk. Maar als je tips hebt over waar ik die hier in nederland kan vinden hoor ik het graag.

  Vriendelijke groet, An

  1. Hallo An, dankjewel voor je enthousiaste reactie, leuk om dit te lezen!
   Een stalenboek met stoffenprints lijkt me niet zo makkelijk om aan te komen. Ik denk dat je het juist hebt dat je zoiets misschien wel op zo’n idyllische vlooienmarkt zou kunnen tegenkomen. Maar die zijn er dus nu niet. Tips om zoiets in Nederland te vinden heb ik eigenlijk niet. Ik ben vrij vaak naar de grote antiekmarkt in Apeldoorn geweest, maar daar ben ik zo’n boek nog nooit tegengekomen. Dus misschien op Marktplaats blijven proberen en dan de zoekfunctie gebruiken en elke dag even kijken of er iets wordt aangeboden.
   Succes met zoeken verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.