Vier seizoenen

Vier seizoenen geborduurde tafereeltjes Slowakije

Het voelt al weer zo anders nu het augustus is. Alsof de zomer grotendeels voorbij is. De seizoenen hebben altijd al mensen aangezet om de tijd en het weer te benutten. Individueel (“nù de was buiten ophangen, want dan is hij zò droog”) en collectief: van zaaien en oogsten tot en met zwarte zaterdagen op Franse snelwegen. We léven gewoon met de seizoenen en zouden ook niet anders kunnen en willen. Toch werd ik een beetje melancholiek toen ik deze schilderijtjes weer zag. Met name het winter-tafereeltje. Ik kan me toch niet goed voorstellen dat er straks weer sneeuw ligt.

Nog wat over deze borduurwerkjes: ze zijn in Slowakije gemaakt. Er zit een sticker achterop die dat vermeldt. Ze zijn erg mooi afgewerkt (met een passepartout en in linnen lijst) en ook heel mooi geborduurd. Ik blogde er eerder over Uitsnede geborduurd schilderijtje zomer in Slowakijemaar toen vergat ik ze daarna in de shop te plaatsen. Dat heb ik nu wel gedaan. Op de sticker achterop staat nog een mooie uitdrukking: Embroidery authorship.

En wat betreft het zomer-seizoen: ik ga vandaag nog een keer blauwe bessen plukken. Want m’n diepvries is nog niet vol en de zomer is ook bedoeld om voldoende fruit-voorraad aan te leggen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kruissteek naar Deens design

Nijntje schilderijtjes

Tasje geborduurd op stramien

Tasje

Mannetje-vrouwtje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen