Vier seizoenen en een sneeuwgrens

Op school leerden we vroeger het woord ‘sneeuwgrens’, die ergens hoog in de bergen ligt. Daar kom ik niet zo vaak, maar ik hou er wel van om grenzen te vieren. Dus nu deed zich de mogelijkheid voor om in eigen tuintje een sneeuwgrens te beleven. Ik zat erbij en keek ernaar en genoot ervan.

Vandaag, op deze uitgesproken dag van de grens tussen winter en lente, is een mooie dag om een bekend borduurwerk van De Vier Jaargetijden te laten zien. Dit is vroeger door veel vrouwen geborduurd, en velen hebben er goede herinneringen aan. Of zoeken het patroon om het (alsnog) eens te maken. Het ontwerp is van Rie Cramer en het brengt onze vier seizoenen mooi in beeld.

Wat een voorrecht dat we in ons land die vier uitgesproken seizoenen hebben, en wat een feest ook om zulke overgangsdagen volop te beleven!

2 gedachten over “Vier seizoenen en een sneeuwgrens”

    1. Ik snap wat je bedoelt; wij vinden het nu vaak mooier als er een bredere rand om het borduurwerk zit. Maar vroeger was dat minder gebruikelijk. Ik denk wel dat dit borduurwerk is gemaakt op het handwerklinnen wat bij het pakket hoorde, dus toen ‘hoorde’ dit zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.