Vilten vogeltje

Gezondheid is een groot goed (en het nationale gespreksonderwerp), en om mijn eigen gezondheid te ondersteunen ga ik af en toe naar De Gezonde Zaak. Vorig jaar blogde ik daar al eens over. Maar niet alleen op mijn blog, ook in real life stimuleer ik wel eens anderen om daarnaar toe te gaan. Bijvoorbeeld: “Als je tòch wat vitaminen of mineralen wilt kopen, koop ze dan dáár, of bij de Etos, want daar zijn altijd deskundigen die je goed kunnen adviseren.” Je kunt wel lukraak wat C of D te slikt, maar het is vaak beter om eerst even advies te vragen welk potje het beste voor jou is.

In zo’n winkel kom je natuurlijk ook in de verleiding om nog wat meer te kopen dan je van plan was, en dat is ook helemaal niet erg. Juist leuk om jezelf even te verwennen. Vorig jaar kocht ik in deze goed-gesorteerde winkel een Pimpelmeesje van vilt, en nu hing er een Roodborstje te wachten tot het via mij werd vrijgelaten. Zò schattig!

Na m’n winkelbezoek fietste ik naar huis. Ik kwam door een park waar net een grote boom was omgezaagd. Indrukwekkend, al die takken en stammen op de grond. Ik stond er even naar te kijken (het Roodborstje nam gelijk zijn kans waar) en kreeg een heel gesprek met een wandelaarster die helemaal wèg was van het vogeltje. “Die wil ik ook!” zei ze, dus haar verwees ik ook naar die winkel. “Ze hebben daar een hele serie, zei ik, en al die vogeltjes worden in Nepal gemaakt, want daar kunnen ze viltverwerken als de besten!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013