Vintage en Flow

vintage tasje paarse jute en flow book for paper lovers

“Book for Paper Lovers” staat op de cover van dit boek en dat vind ik een mooie uitdrukking! Het nieuwe winterboek van Flow werd dit keer ook in Engelse editie uitgebracht en was in een mum van tijd uitverkocht. Voor mijn verjaardag kreeg ik gelukkig één van de laatste exemplaren.  Ik ben altijd al een paper-lover geweest, alleen bestond die uitdrukking vroeger nog niet. Maar ik ontwikkelde me ook tot een handwerk-lover en ik interesseer me voor paars tasje van jute met vintage papierhandwerk wat in verschillende periodes is gemaakt. Dit tasje komt zò duidelijk uit de flower-power-tijd die ook tot de Nederlandse opleidingen doordrong. Waarschijnlijk is dit tasje gemaakt door een Pabo-studente in de jaren tachtig, want in die tijd kregen ze opdrachten om op jute wat randjes te borduren die later van pas kwamen om kinderen de basis-steken aan te leren. Nu is dit tasje hélemaal Flow! Het heeft ook nog eens precies dezelfde maat en de kleuren als dat nieuwe flow-boek: het zou er zò inpassen! Hoewel ik het een leuk tasje vind, plaats ik het vandaag toch op de shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken over zijdeschilderen

Tapisserie borduurwerk

Papierknipkunst

Kinderkleertjes breien

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen