Vintage jurk

De laatste weken ben ik veel bij mijn moeder, bijna elke dag wel. Het is een mooie zomer en het is ook fijn om bij haar te zijn, ook al is het wel intensief. Maar we kunnen ook genieten van de tuin en het mooie weer en samen koffie drinken en praten. Een paar dagen geleden kwam ik bij haar en verraste haar met deze jurk, die ik had aangetrokken. Ze heeft hem vroeger zelf gemaakt, en herinnerde zich gelijk weer dat ze de stof had laten plisseren, dat kon vroeger. Dertig jaar geleden had ze die jurk al eens weggedaan en aan mij gegeven maar in die tijd had ik er geen interesse in en ik had hem nog nooit gedragen. Ik was hem een beetje vergeten. Nu zocht ik hem op en trok hem aan en hij paste me precies. Zò leuk om daarmee binnen te komen en te zeggen: “Hoi mam!” en de verrassing in haar ogen te zien. Ze vond het leuk om deze herinnering aan haar eigen jurken-tijd weer te zien, de tijd dat ze er zo mooi uitzag en alles zelf kon maken. En ze vond het natuurlijk leuk dat haar dochter nog net zo slank is als zij vroeger.

4 gedachten over “Vintage jurk”

  1. Margriet Hof

   Wat leuk dat je de stof herkent! Weet je nog uit welke periode het was? Ik moet het nog na gaan zoeken of ik de jurk misschien nog op een oude foto tegenkom. Ik vond het heel leuk dat je reageerde en de stof herkent!

 1. Wat leuk!!!
  Mijn moeder maakte van háár jurken nieuwe jurkjes voor ons/mij (ik ben de oudste, na mij ging het naar de volgende zus).
  Ik herinner me een jurk van een soort grijs/blauw nylonachtig iets. Als ik snel de trap afliep bolde die zo mooi op. Dat deed ik dus vaak 😉
  Zo heb ik ook nog een klein geel lapje, al jaren bewaard. Een restje van een jurk of bloes van haar. Ooit ga ik dat restje nog eens in een quilt verwerken. Tenminste dat is het plan…….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.