Vissen in Burgers’ Ocean (en op m’n tas)

Tas met geborduurde vissen

Als een vis in het water zo voelt dit oude handwerkje zich op mijn tas. Deze tas is één van mijn eerste maaksels op handwerkgebied en is voor mij al een ‘ouwetje’. Maar vandaag laat ik hem graag aan jullie zien. Ik weet nog dat ik een vvissen-handwerkje zag liggen aan het eind van een rommelmarkt. “Dat is toch te gek voor woorden, dat dat handwerkje dadelijk wordt weggegooid? Dan koop ik het wel.” Daarna lag het nog vele jaren bij mij op een stapel, totdat ik het idee kreeg om het op een tas te naaien. Inmiddels kijkt niemand meer op van een borduurwerk op een tas, maar voor mij is deze tas dus speciaal. Gister nam ik hem mee naar een heel speciaal plekje: Burgers Zoo. Bij de waterval in Burgers’ Bush wilde ik hem gelijk fotograferen, maar we kregen nog veel meer mooie plekjes te zien, bij Burger’ Ocean.

Het koraalrif is één van de meest soortrijke leefgebieden op aarde en Burgers Zoo is erin geslaagd om in een gigantisch aquarium met 8 miljoen liter water een ecodisplay te geven vrvan zowel flora (met name algen) als fauna van de oceaan van Zuid-Oost Azië. Voor bezoekers is het een bijzondere ervaring om langs de bassins te lopen en achter de glazen ruiten de kleurige vissen te zien zwemmen. Als je op één van links in dit stukje drukt, krijg je gelijk ook even een indruk van de indrukwekkende ervaring om de roggen boven je hoofd te zien zwemmen.
Koralen en anemonen stellen hoge eisen aan de waterkwaliteit, de stromingsintensiteit en de lichtinval, en toch is het gelukt om het systeem in evenwicht te houden. Het is indrukwekkend en prachtig om te zien allemaal!

En hoe meer ik ervan geniet om op een bepaald plekje te zijn, hoe meer ik er dan óók van geniet om op dat plekje iets van handwerk op te hangen of neer te leggen wat er voor mijn gevoel goed bij past. Met veel plezier maakte ik deze foto, vóór het gigantische aquarium van Burgers’ Ocean:

Tas met geborduurde vissen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.