Vlinders op postzegels

Bont dikkopje, Klein geaderd witje, Donker pimpernelblauwtje, Grote vuurvlinder, Veldparelmoervlinder, Heideblauwtje, Sleedoornpage, Bleekblauwtje, Bruin zandoogje, Gelesprietdikkopje, Veenbesblauwtje, Grote weerschijnvlinder, Argusvlinder, Koningspage, Bruine eikenpage, Gehakkelde aurelia, Oranje luzernevlinder, Bosparelmoervlinder en Veenhooibeestje. Ooit deze vrolijke vrije vliegende vlinders weleens gezien? Het valt me op dat de meeste vlinders lange en samengestelde namen hebben. Hoewel er ook gewone Blauwtjes en Atalanta’s rondvliegen.

Ik lag op m’n knieën op de grond om al die vlinderpostzegels uit te leggen toen m’n lief vanmiddag wat vroeger thuiskwam. Hij moest om me lachen en vond het wel grappig. Ik hoop dat anderen ook blij worden als ze vlinders op hun pakketje vinden. De komende tijd ga ik deze vlinderpostzegels gebruiken!

De mooie borduurwerken staan in m’n shop. Het komt niet vaak voor dat ik postzegels kan plakken die passen bij een besteld borduurwerk, dus ik ga zeker de zegels van de Distelvlinder bewaren voor iemand die dit borduurwerk bestelt.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tasje om mee te nemen

Tasje van macramé

Knittax maandblad voor breimachines

ABC

Comments

  1. Hennie zegt:

    Misschien leuke achtergrondinformatie: https://www.vlinderstichting.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/wordt-2019-een-topjaar-voor-de-distelvlinder
    Prachtige velletjes trouwens, net als die vogelserie.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen