Vogeltasje in het land van bloesem en bloemen

Van sommige handgemaakte tasjes is het niet moeilijk te bedenken hoe de maakster ertoe gekomen is om het samen te stellen. Waarschijnlijk heeft ze met een stuk gordijnstof in haar handen gestaan en gedacht: daar wil ik iets mee! Ze knipte een gedeelte uit de stof zodat de vogels goed tot hun recht komen en daarna gaf ze met mooi kant nog wat accenten. De kantjes kregen nog wat regelmatige kraaltjes (net bloesems!) voor extra accent.

En ook niet moeilijk om te bedenken dat ik het leuk vind om zo’n tasje dan nèt bij me te hebben als ik op een bijzonder plekje ben. Gister was ik in het land van Maas en Waal, wat we zo goed kennen van de liedjes van een Nederlandse zanger die meer dan vijftig jaar op het podium stond. Een land wat ook in tasjesfoto’s bezongen kan worden want oh, wat was het hier mooi! Na een wandeling gister, bleef ik nog een uurtje bij de parkeerplaats dralen want ik had gewoon nog geen zin om naar huis te gaan. Met gewoon daar zitten en kijken kon stelde ik de thuisrit nog even uit. Ik keek naar de bloesem (je mocht daar gewoon op een pad pal naast deze boomgaard lopen), naar de schoorsteen van de oude steenfabriek in de verte (die zie je nog net tussen de stam en het hengsel op de onderste foto) en naar de vele vogels. Er vloog van alles af en aan en het was een prachtig uurtje!

Ik blog nu wat vaker over tasjes, en zet ze na het publiceren van een blogje soms ook in m’n shop. Dit vogel-tasje gaat daar ook naar toe. Ik zou best wel eens een foto willen ontvangen van waar iemand anders dan dit tasje mee naar toe zou nemen. Maar ik wens iedereen vooral veel fijne uurtjes toe in ons Land van Bloesem en Bloemen: het is nu zo mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.