Vogeltjes borduren

Geborduurde-vogeltjes
Ik kreeg de laatste tijd een paar keer een vraag over vogeltjes om te borduren. Vogeltjes op schellekoordenHier twee schellekoorden, een grote en een kleine, waar ik bij toeval ook de Pako-borduurpaketten bij vond. Die zijn vroeger in grote oplage gemaakt. Deze oude patronen werden net besteld maar ik vind het toch leuk om deze combi-foto nog even te laten zien.

Borduurpatronen vogeltjes
En nu kreeg ik opnieuw een vraag of ik patronen heb van vogeltjes. Ik laat graag deze zien. De linker (met blauwe achtergrond) is uit een oud DMC-boek. Hier begon vroeger mijn liefde voor borduren, want ik kreeg dit boek van m’n grootmoeder en Drie geborduurde vogeltjesals tiener borduurde ik al deze vogeltjes. Het rechter is van een Eva Rosenstand-boek en dit gaat vandaag ook op de post. In oude Ariadnes en Margrieten staan ook nog wel veel borduurpatronen, maar voor deze acht vogeltjes wil borduren kan ik dit laatste exemplaar van het DMC-boek aanbevelen.

En dan plaats ik nu ook het onafgemaakte borduurwerk in m’n shop waar drie van de vier vogeltjes op zijn geborduurd (ik liet ze hier vorige week al zien). De patronen hebben vroeger in de Libelle of Margriet gestaan en die patronen vind ik vast ook nog wel weer. Misschien heeft iemand ze nog en wil iemand graag dat vierde vogeltje afmaken.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Voorjaarsbloemen

Zelf ook eens kunstbreien

Honingmarkt

Stapel handwerkboeken

Reacties

  1. Ineke Groothuizen zegt:

    Ik wil graag tuinvogels borduren en bij voorkeur op een schellekoord, omdat ik daarvan het boven en onderstak heb.
    Al maanden ben ik op zoek naar patronen en zelfs een verzoek op radio Noord Holland gedaan.
    Als u mij kan helpen graag

    Met vriendelijke groet, Ineke groothuizen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen