Vogeltjes op de muur

M’n (gehandicapte) broer woont in een begeleid-wonen-groep, op een paar kilometer afstand van zijn begeleid-werk. En ook vrij dicht bij mij, zodat hij elke week op bezoek kan komen. Het is fijn dat er zulke woongroepen zijn, waar goede zorg wordt geboden. Maar huisvesting is voor iedereen in Nederland lastig, dus ook voor gehandicapten-zorg. De locatie waar de woongroep is ondergebracht is verouderd en heeft wat nadelen. Jarenlang denkt iedereen: “Ach, we doen het er maar mee en we maken er het beste van.” Maar ineens kan er dan iets anders komen!

En dat ‘ineens’ komt misschien nu wel. Als familie kregen we bericht dat de hele woongroep een andere locatie heeft gevonden. Tjonge! Gister ging ik kijken met m’n andere broer. Ja, best een mooie ruimte. En dan die vogeltjes op de muur, van wat straks de grote zitkamer gaat worden. “Die muur gaan we nog overschilderen”, zei de begeleidster die zich verwonderd afvroeg waarom ik een geborduurd tasje aan een haakje hing. “O jammer.”

En zo is er ook altijd wel iets wat ‘jammer’ is. En soms heel veel dingen. Dan moet je afwegingen gaan maken. Sommige dingen zijn beter, andere dingen slechter. Lastig, zulke afwegingen. ‘Jammer’ dat de nieuwe lokatie verder weg is van z’n werk, verder weg ook van andere dingen. ‘Jammer’ dat m’n broer niet net als de vogeltjes gewoon heen en weer kan vliegen, dan was de afweging misschien iets makkelijker.

Nou, ik weet ook niet waarom ik dit deel. Gewoon om iets te vertellen uit m’n leven denk ik. Dit is wat me nù bezighoudt. Iemand vroeg me nog om een DMC-boek met mooie tapisserie-patronen te reserveren. Dat mailtje moet ik nog beantwoorden. Ik loop nog steeds achter met het beantwoorden van m’n mailtjes. Er zijn ook zoveel àndere dingen steeds….

1 gedachte over “Vogeltjes op de muur”

  1. Ach Margriet, zorg om je naaste, goed om te delen.
    Zo hebben we allemaal wel een naaste met zorg, en die afwegingen zijn altijd lastig, maar de zorg om je broer is hartverwarmend!
    Goed weekend

    Francien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.