Voor bij een kopje thee

Van dichtbij maak ik mee hoe m’n man aan het thuiswerken is: hij is veel aan het bellen en regelen en heeft dan meestal het geluid op de luidspreker staan zodat ik een heleboel meekrijg van hoe het op z’n werk toegaat. Net als bij elk bedrijf en bij elke instantie zijn er in de afgelopen weken allerlei voorzieningen getroffen zoals ‘Zoom’ om te kunnen video-conferencen. Dat wil zeggen dat meerdere mensen van een team elkaar kunnen zien en horen en overleggen. Na allerlei opstart-perikelen lijkt alles nu prima te werken en wordt er efficiënt vergaderd. Ik vind het wel leuk om op de achtergrond wat mee te luisteren en soms geef ik commentaar als een gesprek of teamoverleg is afgelopen, want onbewust krijg je toch wat mee.

Maar soms vind ik dat gepraat ook behoorlijk irritant en dan ga ik naar een andere verdieping van het huis om even niets meer te hoeven horen. Soms lukt het me dan niet  om zelf een blogje af te krijgen waar ik dan net mee bezig was, omdat dat gepraat nogal indringend is. Dus dat is voor degenen die mij dagelijks volgen een verklaring waarom m’n blogjes de laatste tijd niet meer op een vast punt in de ochtend verschijnen. Soms lukt het gewoon niet om me een uurtje te concentreren en dan schuif ik het voor me uit.

Er wordt dus heel wat afgepraat! Soms interessant en soms irritant.
En er wordt ook heel wat afgeschreven! Ook over de coronoa-periode. Vandaag is het de laatste dag van de maand en verzorgde ik weer een nieuwsbrief (daar was ik dus ook verspreid over de dag mee bezig). Als je m’n blogjes nog niet gelezen hebt: veel leesplezier met het lezen van dit blogjes-overzicht. Pak er een kopje thee bij! Deze geborduurde theepot hangt al een jaar op m’n prikbord en voor deze gelegenheid kwam hij er even af. Ik had eerst een foto van allemaal healty-theezakjes als rand, maar die foto viel minder goed uit. Een paar rustige momentjes gewenst, bij een rustig kopje thee!

1 gedachte over “Voor bij een kopje thee”

  1. Leuke foto, Margriet! De Engelsen vinden een “nice cup of tea” de remedie voor alles; helaas gaat dat voor dit virus niet op, maar alle theetjes helpen (een beetje), zullen we dan maar zeggen 😉
    Ik ben vanaf het begin van de winter ook al bezig met het afmaken van een aantal UFO’s, (onaffe quitls); dat gaat niet heel snel: handquilten kost veel tijd. Het leuke is dat de quilts mooier en mooier worden. En het is een rustpunt in de dag.
    Vanmorgen een flinke wandeling gemaakt in de bossen, wat knapt een mens dáár van op! De lucht is zo helder en fris!
    Groeten van Digna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.