Voor de draad ermee!

zoeken & archief

Borduren is allang geen tuttige handarbeid mee. Een nieuwe tentoonstelling in het Gorcums museum gaat vijf maanden lang laten zien dat de borduurkunst een belangrijke symbolische betekenis heeft gehad. De mooiste creaties worden tentoongesteld: voorbeelden uit Nederlandse mode van vroeger en nu, antieke liturgische gewaden en topstukken uit de culturen rond de Middellandse Zee, Centraal-Azië en India.

Het versieren van textiel of andere materialen met naald en garen is ook al weer een tijdje terug in de mode. Bekende mode-ontwerpers passen tegenwoordig de borduurkunst toe. Een ambachtelijke kunstvorm die weer helemaal terug is. In de tentoonstelling is ook ruimte gegeven aan recent werk van beeldend kunstenaars, waarin de borduurtechniek op het hoogste kunstzinnige niveau wordt toegepast.

De tentoonstelling heet: Voor de draad ermee! Ik kreeg een uitnodiging om de opening  bij te wonen, en daar zou ik graag naar toe hebben willen gaan. In plaats daarvan geef ik de informatie door: de tentoonstelling begint vandaag op 7 april. Ik ga er vàst later heen! Alle borduurliefhebbers die hier naar toe gaan: veel plezier gewenst! En we weten inmiddels: een paar maanden lìjkt lang, maar voor je het weet is het voorbij! Dit lijkt mij zéker een tentoonstelling om op je wensenlijstje te zetten en niet te lang te wachten!

4 reacties op “Voor de draad ermee!”

  1. Ik was er vandaag. En het is echt de moeite waard!!
    Zoveel moois uit vele eeuwen, bij elkaar gebracht voor deze tentoonstelling.

    1. Margriet Hof

      Nog twee weken om je erop te verheugen. Fijn dat ‘we’ weer zo’n mooie tentoonstelling ‘krijgen’!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013