Voor Goed

k
“Straks is het Voor Goed voorbij met de klederdracht”, dachten de makers van een fotoboek met Volendammer klederdracht. En ze fotografeerden oudere Volendammers in hun karakteristieke dracht en maakten er in 1994 een boek van. Het boek heet “Voor Goed” en bevat prachtige platen, en dit boek plaats ik in m’n shop.Pagina uit boek Voor Goed

Hoe vaak zijn Volendammers al niet op de foto gezet? Ook vóór 1994? Mede door al die foto’s werd de dracht wereldberoemd. En toeristen wilden daar maar al te graag naar blijven kijken. “Geen probleem” dachten ze bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. En ze maakten een opstelling waar toeristen zelf even hun hoofd achter konden plaatsen. Zo kunnen ze foto’s blìjven maken, en blijft de dracht nog steeds wereldberoemd.

Ik weet trouwens niet zeker wat al die mensen dachten. Ik dènk maar gewoon dat ze dat dachten. Hoe dan ook, foto’s van mensen in klederdracht blijven aantrekkelijk. Maar de echt authentieke foto’s, van hoe het was tot aan het eind van de vorige eeuw, van mensen die in hun eigen huizen werden gefotografeerd, daarvan worden er niet zoveel meer gemaakt. Gelukkig is dit boek er nog: Voor Goed, Volendammers Geportretteerd.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 gedachte over “Voor Goed”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.