Vóór of tégen


O ja, stémmen! Wij waren er laat mee vandaag. Gingen weer naar het stemburo. Tientallen keren gehoord hoe belangrijk het is. Opkomstpercentages. Verkiezingsbeloften. Partijprogramma’s. Stemwijzers. De hele rimram. En toen stond ik daar weer met het rode potlood. Leuk toch? Burgerplicht of burgervoorrecht? Wat mij betreft een voorrecht.
Een referendum, dat was er ook nog bij. “Bent u voor of tegen?” las ik op het gekregen papier. Ik schoot er bijna van in de lach, maar dat durfde ik niet. Stel je voor dat lachen niet mag in het stemhokje. “Voor” of “Tegen”. Vóór de wet of tégen de sleepwet. Maar het ìs toch eigenlijk ook wel om te lachen? Stonden vandaag al die stemgerechtigden allemaal diezelfde vraag te beantwoorden: “Voor” of “Tegen”. Met een rood potlood een hokje inkleuren. Ik kon er de lol wel van inzien.

En ik had nog een leuk bezoek aan het eind van de middag. Iemand kwam de Markermok ophalen, die ik een tijdje voor haar had bewaard. Een gezellig gesprekje volgde.
Dit is een andere mok, maar die doe ik niet weg. Hij komt uit m’n ouderlijk huis (daar kom ik van alles tegen). Leuk, die kruissteek-poppetjes. Ze hebben ook al zo’n voor-of-tegen-houding. Past bij vandaag!

1 reactie op “Vóór of tégen”

  1. Ja, dat vakje rood kleuren, ik heb er vandaag ook extra érg mijn best op gedaan, na het lezen van de strip in de ochtendkrant. En gelachen, natuurlijk ;). Maar wel met het besef dat het hier gelukkig niet zo toegaat als in Rusland…
    Groeten van Digna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013