Vouw-patchwork

We hebben dit jaar denk ik allemaal onze momenten gehad waarop we ons realiseerden: “O wat fijn: dit kàn weer!” De eerste keer na alle restricties weer naar een restaurant of concert of op vakantie. Maar ook de kleinere dingen waarbij we er vorig jaar last van hadden dat iets niet kon. En dan nu het realiseren: “gelukkig, dit kàn weer!”

Ik had zo’n moment tijdens een bezoek aan een sfeervolle kerstmarkt. Speciaal vanwege die ervaring kocht ik een papieren ster, ook al had ik hem nu eigenlijk niet meer nodig. Dit soort papieren sterren waren vorig jaar populair geworden en het leek me het ideale kadootje voor iemand voor wie een gezamenlijke beterschaps-mand moest worden gemaakt. Het verzoek was gekomen dat iedereen die deel uitmaakte van die groep iets met de post zou opsturen. “Weet jij iets?” had mijn man gevraagd (want hij maakte deel uit van die groep) en ik kwam met dat idee van die papieren ster. Maar het was spannend of het nog zou lukken, want er was weer een nieuwe lockdown of de oude gold nog, dat weet ik niet meer. In ieder geval was het in het nieuws dat winkels torenhoge boetes kregen als ze hun klanten toch binnenlieten, maar op de stoep verkopen mocht wel. “Ik ga wel even kijken of een medewerkster misschien zo’n sterretje op de stoep kan leggen, en dat ik het dan kan kopen.”

Nou, dat ging niet. De schrik zat er goed in bij de winkels, het ging om boetes van 20.000 euro of zoiets. De medewerkster had graag zo’n sterretje even voor me willen pakken, maar het mocht allemaal niet. Het voorval maakte indruk op me, vooral het horen hoe èrg het ook was voor alle winkelmedewerkers. Ik kocht toen een kersttulpje (die lagen op de stoep!) en schreef daar een blogje over. Later kwam het (inmiddels uitgebloeide) tulpje nog eens terug in het laatste blogje van dat jaar.

Al die herinneringen kwamen weer bij me boven toen ik over die kerstmarkt liep. Het lijkt allemaal weer zo ‘gewoon’. Maar dan realiseer je je: vorig jaar kon dit allemaal niet. Dus daarom kocht ik nù zo’n papieren ster.

En dat hele verhaal is alleen maar een introduktie bij een ander vouw-geval. Een mooi handwerkje, maar dan van vouwpatchwork! Een minder bekende techniek maar leuk om te zien. En ook leuk om te realiseren: vouwpatchwork was er éérder dan die papieren sterren die nu zo in de mode zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.