Vragen

Via het contact-formulier van mijn blog krijg ik vaak vragen.  Veel vragen gaan over truitjes die iemand vroeger heeft gebreid en die ze dan graag nog eens wil breien, en of ik dan weet waar het patroon in heeft gestaan. Daar moet ik vaak op antwoorden dat ik het helaas ook niet weet en dan schrijf ik erbij dat ik hoop dat ze het nog ergens kunnen vinden.

Verder zijn er mailtjes  naar aanleiding van foto’s die iemand op Pinterest of Instagram heeft gezien en dan krijg ik de vraag of ze dat-en-dat ook bij mij kunnen kopen. Nee, dat-en-dat heb ik niet. Wel dit-en-dit maar dat matcht niet.

En ik krijg vragen of ik bijvoorbeeld weet waar je stramien kunt kopen, of tasjes-beugels, of handwerklinnen. Recent kreeg ik een vraag of ik weet waar je dmc kunt kopen. Ik kan me best voorstellen dat het lezen van sommige van mijn blogjes die vragen oproept. En dat het zien van allerlei plaatjes en foto’s de zin vergroot om zelf ook iets te willen maken. Ik heb op al die vragen altijd zo goed mogelijk geantwoord (ook op de truitjes-vragen trouwens, want ik heb best vaak een paar oude Ariadnes doorgebladerd om te kijken of dat éne truitje erin stond). Maar in dit blogje wil ik een beetje toelichting geven dat er ook een zekere volgorde zat in het beantwoorden van die vragen.

In mijn computer-uren voor Tweedehandswerk hanteerde ik een vaste routine. Eérst ’s ochtends een blogje. Daar viel niet aan te tornen. Elke dag is de eerste concentratie en computer-tijd voor het blogje.
Dàn het beantwoorden van de bestellingen. Als iemand iets heeft besteld, dan wil je ook graag antwoord, dus dat is dan het belangrijkste om te doen. En daar ging ook best veel tijd in zitten, want over sommige bestellingen moet er heel wat heen-en-weer gemaild worden.
En dan tenslotte waren alle vragen aan de beurt. Maar ik moet zeggen dat ik dat ook wel eens voor me uitschoof. Als ik bijvoorbeeld meer zin had in koffie dan in nòg een vraag beantwoorden.  En dan bleef zo’n vraag wel eens liggen. Of de computer-tijd op die dag was gewoon op. Dan was ik al zo druk geweest dat er gewoon geen tijd meer overbleef voor het beantwoorden van vragen.

Maar vandaag is het de kortste dag (dus nu heb ik wel tijd….) en ik ga proberen nog wat oude vragen-mailtjes te beantwoorden. De dmc-vragensteller zal ik antwoorden dat ik best zelf ook nog wat mooi garen heb liggen (waar ik zelf ook niet aan toekom), maar dat ze het toch maar beter ergens anders online kan bestellen.
Dus de conclusie van dit lange verhaal is: Van harte welkom om vragen te blijven stellen, maar vaak is zelf googelen sneller!

1 gedachte over “Vragen”

 1. Dag Margriet,
  Mooi geborduurde winterse plaatjes.
  Leuk, je krijgt gewoon zin om te gaan borduren.
  Fijne dagen.
  Hartelijke groet,
  Marion.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.